4 tips voor een schoon huis

Tip 1: Ruim op
Als je je huis goed en grondig wilt schoonmaken, kun je het beste starten met opruimen. Het is heel logisch: alles wat niet in de weg staat, hoef je ook niet schoon te maken. Kijk eens kritisch naar alle frutsels op je vensterbank. Misschien kunnen er een paar naar de kringloop? Die hoef je dan nooit meer af te stoffen of schoon te maken!

Tip 2: Goed materiaal
Je zal versteld zijn hoeveel meer plezier in schoonmaken je krijgt, als je deugdelijk materiaal gebruikt. Een stofzuiger met een hoog wattage en met een schone stofzak is een plezier om mee te werken; een stofzuiger met een bij elkaar geplakte steel is een bron van frustratie. Zorg voor emmers, doekjes, schuursponsjes en schoonmaakmiddel op iedere etage, zodat je niet eindeloos heen en weer hoeft te slepen. Gooi je doekjes na gebruik in de was en vervang je sponsjes iedere maand. 

Tip 3: Niet alles tegelijk
Als je begint met serieus schoonmaken, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Focus je dan op één ruimte. De ruimte waar je je het meest aan stoort. Bijvoorbeeld de keuken of de badkamer. Ruim deze ruimte op en maak hem grondig schoon als je een paar dagen de tijd hebt. Muziekje aan en gaan! Geniet vervolgens van je schone ruimte en hou deze dagelijks bij. Je zult zien dat dit je inspiratie geeft, om de volgende ruimte aan te pakken.

Tip 4: Zoek hulp
Heb je het gevoel dat je het schoonmaken alleen niet voor elkaar krijgt? Misschien heb je het te druk met andere zaken of worstel je met je gezondheid. Aarzel in dat geval niet om deskundige hulp in te roepen, bijvoorbeeld bij een schoonmaakservice particulier. Ook bij schoonmaakbedrijf Nieuwegein kunnen ze je verder helpen.