5 populaire soorten zonwering

Het duurt nog even, maar voordat je het weet is de winter weer voorbij en kunnen we weer gaan genieten van alle zonnestralen. Dat betekent echter ook dat de temperaturen in huis weer oplopen en het in de tuin weer lastig wordt om een verkoelend plekje te vinden. Gelukkig kun je dit voorkomen met de juiste zonwering. Geniet jij deze zomer ook van heerlijk vernieuwde zonwering in zwolle? Onze vijf favoriete soorten bespreken we hier.

Zonneschermen

Zonneschermen zijn de meest populaire vorm van zonwering. We kunnen ze onderverdelen in twee varianten: knikarmschermen en uitvalschermen. Knikarmschermen bestaan uit een stalen frame met daaroverheen een waterafstotend doek. Het voordeel hiervan is dat ze schaduw kunnen bieden aan een groot terras en je zelf bepaalt hoe ver je hem uitrolt. Uitvalschermen zijn de meest voordelige en praktische variant. Een uitvalscherm is eenvoudig van constructie en is daardoor makkelijk bedienbaar en goedkoop in aanschaf.

Screens


Screens zijn de ideale oplossing wanneer je enkel de warmte uit huis wilt houden of weinig ruimte hebt. Screens nemen namelijk nauwelijks ruimte in beslag. Er zijn geen uitstekende onderdelen. Het is een verticaal hangend scherm die het raam volledig kan afdekken. Je kan zelf bepalen hoe ver je hem naar beneden laat zakken. Zo kun je er dus ook voor kiezen om toch een klein zonnetje in huis te houden. 

Markiezen


Het voordeel van markiezen is dat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook nog eens een prachtige uitstraling geven! Een markies heeft een ronde vorm en het doek wordt meestal gecombineerd met houten onderdelen. Ze houden de zon aan de voorzijde van je raam tegen, waardoor je schaduw in de woning hebt en het huis lekker koel blijft tijdens zonnige dagen. Vaak zijn ze in drie verschillende soorten te verkrijgen: het standaardmodel, het petmodel en het klapmodel. 

Rolluiken


Een andere veelvoorkomende vorm van zonwering zijn rolluiken. Er bestaan inbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Een voorzetrolluik wordt met een kast aan de buitenmuur gemonteerd. Bij een inbouwrolluik wordt het rolluik weggewerkt in de gevel boven het betreffende raam of de deur.

Shutters

Liever geen zonwering aan de buitenkant van je huis? Kies dan voor shutters. Shutters zijn luiken met horizontale latten die aan de binnenkant van de kozijnen worden gemonteerd. De latten zijn verstelbaar, waardoor je zelf heel gemakkelijk de hoeveelheid licht kan bepalen. Bovendien zijn ze ook ontzettend stijlvol!