Aandachtspunten bij het aanschaffen van meubels

Decorette Anna Paulowna

Ben jij toe aan een nieuw interieur in je huis na een aantal jaren hetzelfde te hebben gehad? Dan kun je wellicht wel wat goede tips gebruiken. Hieronder proberen we je een paar handvaten te geven.

De ruimte die je hebt

Voor je op pad gaat om meubels te zoeken is het handig om de ruimtes in te meten. Bijvoorbeeld de woonkamer. Ga je een complete nieuwe zithoek aanschaffen, kijk dan even hoeveel ruimte je hebt. Stel dat je nu nog geen hoekbank hebt en je wilt er in je nieuwe interieur wel één, kijk dan even of dit ruimte technisch ook mogelijk is. Een hoekbank neemt natuurlijk meer ruimte in dan een enkele rechte tweezits of driezits bank.

Door de ruimte in te meten kun je in bijvoorbeeld een woonboulevard meteen kijken of een bepaalde opstelling van een zithoek bij jou zou passen. Neem dus wel even de schets met de maten en een rolmaat mee naar de meubelwinkel.

Decorette Anna Paulowna

De opstelling

Met name bij een hoekbank is het belangrijk om goed te kijken naar de opstelling. Een hoekbank heeft vaak een lange en een korte kant. Kijk even naar de opstelling hoe hij daar staat in de meubelzaak om te checken of hij bij jou in de woonkamer ook zo komt te staan of dat je de lange kant bijvoorbeeld aan de andere kant zou moeten hebben.

Trends

Als je graag een beetje de trends op woongebied wilt volgen is het verstandig eerst eens te kijken wat de trends zijn op het moment dat je gaat kijken naar nieuwe meubels. Als je de trends goed voor ogen hebt, dan scheelt je dat in je speurtocht. Je kunt het zoekgebied dan al flink afbakenen.

Woon ideeën

Wil je leuke woon ideeën opdoen voor inspiratie? Kijk dan eens bij Decorette Anna Paulowna. Bij Decorette Anna Paulowna hebben ze alles op woongebied. Je kunt hiervoor een fysieke winkel van Decorette Anna Paulowna bezoeken, maar ze hebben ook een uitgebreide website waar je alles kunt bekijken. Je kunt bijvoorbeeld eerst de website eens bezoeken en bekijken wat je mooi vindt en vervolgens die meubelen in een fysieke winkel gaan bekijken.