Binnendeuren en verlichting: hoe kun je verlichting gebruiken om binnendeuren in de spotlight te zetten?

Speelkamer

Binnendeuren van Deurmarkt zijn niet alleen praktische elementen in jouw huis, maar kunnen ook bijdragen aan de decoratie en sfeer van jouw interieur. Het gebruik van verlichting kan een effectieve manier zijn om jouw binnendeuren in de spotlight te zetten en de uitstraling van jouw interieur te verbeteren. In dit artikel bespreken we hoe je verlichting kunt gebruiken om jouw binnendeuren te accentueren.

Ingebouwde verlichting

Een populaire manier om binnendeuren te verlichten, is door het gebruik van ingebouwde verlichting. Door het installeren van inbouwspots in het plafond boven de deur of in de muur naast de deur, kun je de deur in het licht zetten en deze op een subtiele manier accentueren. Dit kan een bijzonder mooi effect creëren als de deur van glas is gemaakt en het licht er doorheen schijnt.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting kan een gezellige sfeer creëren en tegelijkertijd de deur benadrukken. Een populaire optie is om LED-strips aan de bovenkant van de deur te bevestigen. Deze geven een zacht licht dat de deur in de schijnwerpers zet. Dit kan vooral goed werken als je de deur als een decoratief element wilt gebruiken, bijvoorbeeld als je een kunstwerk of fotogalerij op de deur hebt geplaatst.

Hanglampen

Een andere manier om de deur te verlichten, is door gebruik te maken van hanglampen. Een kleine hanglamp boven een deur kan een stijlvol accent geven en kan ook functioneel zijn als het om een deur gaat die naar een donkere gang of trap leidt.