Boeidelen schilderen? Dat hoef je niet meer te doen

Boeidelen schilderen

Boeidelen schilderen kan je veel tijd of geld kosten. Zeker omdat je het elke vijf jaar eigenlijk moet doen. Dit heeft te maken met de weersomstandigheden. De verflaag beschermt je hout en voorkomt onder andere dat het snel gaat rotten. Doe je dit niet kan loop je het risico dat je die delen van je woning moet gaan vervangen. Dit brengt natuurlijk een grotere kostenplaatje met zich mee. Daarom kiezen er veel voor om een professionele schilder te laten komen. Dan hebben ze zekerheid dat de kwaliteit goed is. Echter is er ook een andere mogelijkheid.

Onderhoud

Boeidelen schilderen is verleden tijd

Hoewel houten boeidelen traditiegetrouw altijd gebruikt werden, is kunststof de laatste periode steeds populairder. Dit heeft te maken met de kwaliteit en het onderhoud van het materiaal. In tegenstelling tot hout hoeft kunststof niet regelmatig te worden geschilderd. Het onderhoud blijft beperkt tot het schoonmaken door middel van sop. Dit komt namelijk door de toplaag. Renolit staat namelijk bekend om haar kwaliteit en kleurechtheid. Het is ook niet zo gek dat je tien jaar garantie krijgt op de gevel- en dakrandproducten.

Kleuren

Met meer dan tien verschillende kleuren krijgt uw dak weer een schitterende uitstraling. Bovendien is het mogelijk om levensechte houtstructuren te nemen. Doordat er zoveel verschillende kleuren beschikbaar zijn, is het begrijpelijk dat je niet goed weet welke het beste zal passen. Daar heeft Keralit wat op gevonden. Het is namelijk mogelijk om kleurmonsters aan te vragen, geheel gratis. Hiermee kan je rustig kijken en vergelijken met de andere kleuren van je woning. Dankzij de vernieuwde ophangsysteem zijn ze tot wel drie keer sneller te monteren. Dit maakt ze uitermate geschikt voor renovatietoepassingen en nieuwbouw. Wil je ze zelf niet monteren? Dan zijn er verschillende verkooppunten met montage. Heb je ook geen zin meer om je boeidelen te schilderen? Neem dan een kijkje op de website van Keralit.