Dakgoot reinigen

Zit uw dakgoot vol met bladeren en takjes? Dan is het hoog tijd om deze te laten reinigen om een blokkade te voorkomen. Hierdoor kan het regenwater namelijk niet meer weg en zal langs de gevel naar beneden stromen. Met alle gevolgen van dien. Daarnaast kan de troep uit de dakgoot in de regenpijp terecht komen en een verstopping veroorzaken. Vooral in de herfst is het belangrijk om te zorgen dat uw dakgoot schoongemaakt wordt. In dit seizoen zullen vallende bladeren gemakkelijk in uw dakgoot terecht komen en zal er veel regenwater van de stormachtige najaarsbuien moeten worden afgevoerd.

Verwijderen van vogelnesten

Het kan voorkomen dat vogels in het broedseizoen een nest in uw dakgoot hebben gebouwd. Zo’n nest veroorzaakt een opstopping en die zal verwijderd moeten worden. Dit mag volgens de Wet natuurbescherming nooit gebeuren tijdens het broedseizoen. In de herfst zijn de vogels echter al lang vertrokken en kan het vogelnest op een goede manier worden verwijderd. Het is best een hele klus om uw dakgoot te reinigen of vogelnestjes te verwijderen. U moet daarbij rekening houden met de hoogte en dus met uw eigen veiligheid. Daarnaast heeft u niet altijd de juiste materialen bij de hand om uw dakgoot goed schoon te maken. Gelukkig kunt u een vakman vragen dit voor u te doen.

Dakgoot reinigen door een professional

Om uw dakgoot goed schoon te laten maken, schakelt u een professional in. Een goede schoorsteenveger kan dit snel en efficiënt voor u verzorgen. Hij heeft de kennis en de juiste gereedschappen om uw dakgoot op een goede manier te reinigen. Bovendien is een vakman altijd op de hoogte van de regels die er zijn rondom het verwijderen van vogelnesten. Hij kan ook een bladvanger over de afvoer van de dakgoot plaatsen, die voorkomt dat bladeren en takken in de regenpijp terecht komen. De kosten van het reinigen van uw dakgoot door een professional zijn afhankelijk van de situatie. De bereikbaarheid en de lengte van de dakgoot zijn medebepalend voor de prijs. De allround schoorsteenveger Zwolle zal de kosten altijd eerst vooraf met u bespreken.