De decoratiewaarde van de Philodendron

Philodendron

Wanneer men het over planten heeft ben je snel geneigd om aan het buitenleven te denken. Volle tuinen en bossen. Toch zijn planten binnen ook enorm populair. Dat geldt in het bijzonder voor de Philodendron en de Philodendron Scandens. Kamerplanten, waar ook de Scindapsus familie toe behoort, worden al een lange tijd gebruikt als decoratie in huis en zijn niet meer uit onze huizen weg te denken. Ze creëren een beter leefklimaat, geven een boost aan de creativiteit en het concentratievermogen, zijn stress verlagend en zorgen voor ontspanning. De kamerplant kan en mag daarom niet ontbreken bij het zo trendy mogelijk inrichten van een ruimte.

De kamerplantentrends voor in-huis-decoratie

Bij de volgende Trend Collectie voor het komend jaar staat onbezorgd genieten centraal waarbij groen geluk een blijvertje is. De tijdgeest na het Corona tijdperk zal zich ontwikkelen naar het idee om een nieuwe wereld in te richten en te decoreren. Dit heeft zich ontwikkeld tot stijltrends.

Een nieuwe start binnen het interieur met de Philodendron familie

Ons huis heeft tegenwoordig meerdere functies. Van thuiswerken tot sporten en ontspannen. Deze verandering vergt flexibiliteit binnen het interieur. Frisse opgeruimde ruimtes met veel witte kleuren en af en toe geel en lichtblauw. Populaire planten binnen deze trend zijn bontbladerige en luchtzuiverende bladplanten zoals de Philodendron en de Philodendron Scandens. Deze zorgen niet alleen voor een frisse uitstraling maar zijn ook erg makkelijk te verplaatsen.

Een groot statement

Er is een divers aanbod in kamerplanten waardoor je ze op verschillende manieren in het interieur kunt plaatsen. De keuze van kamerplanten hangt af van de soort ruimte waar het voor bedoeld is. Als we kijken naar ruimtes die plaats bieden in de hoogte is een grote eyecatcher ideaal. Omdat de Philodendrons oorspronkelijk uit tropische bossen komen kunnen ze enorm groot worden. Dit ziet er mooi uit naast bijvoorbeeld een bank of in een nis. En veel planten heb je dan ook niet nodig.

Samen bij elkaar

Door een groep planten met zijn allen op een plek te plaatsen kan je een eigen binnentuin in het leven roepen. Vooral handig in de koude periodes van het jaar. Op de grond, op tafels en stoelen of op een bankje. Binnen de Philodendron familie zijn er veel plantensoorten. De Philodendron Scandens bijvoorbeeld. Een mooi resultaat kan ontstaan door deze soorten samen naast elkaar neer te zetten. Wees creatief!

Het plafond als een zee van groen

Populair zijn hangplanten en airplanten die via het plafond vrij naar beneden groeien. Er zijn veel planten die als hangplanten ingezet kunnen worden maar de populairste plant blijft nog altijd de Philodendron en de Philodendron Scandens. Het leuke aan deze plant is dat deze veelzijdig ingezet kan worden. Op een hoge plank bijvoorbeeld of via een hangplantennet aan het plafond als er veel ruimte in de hoogte beschikbaar is.

Wil je meer weten over de planten in ons assortiment, of ben je geïnteresseerd in de verzorging van de Philodendron en de Philodendron Scandens? Bezoek dan onze website voor verzorgingstips en andere leuke weetjes. www.Sentinel.nl