De epoxy vloer, wat dien je er zeker over te weten? 

We zullen wellicht niemand meer verrassen wanneer we zeggen dat er heel wat verschillende vloeren bestaan waar een keuze uit kan worden gemaakt. Eén van deze vloeren is de zogenaamde epoxy vloer. Voor dit type vloer geldt dat ze in tegenstelling tot bijvoorbeeld tegelvloeren niet beschikt over groeven of voegen. Dat beïnvloedt niet alleen de uitstraling van de vloer, maar zeker ook de praktische eigenschappen waarvan sprake is. Wil jij in jouw woning ook graag kunnen rekenen op de aanwezigheid van een naadloze vloer? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er aan dit type vloer echt heel wat interessante voordelen verbonden zijn. Welke? Dat ontdek je hieronder. 

Wat zijn epoxyvloeren? 

Wanneer we het hebben over de epoxy vloer wordt al snel duidelijk dat dit type vloer over zeer sterke, vloeistofdichte eigenschappen beschikt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat epoxy als materiaal uitermate geschikt is als coatingmateriaal voor industriële vloeren. Voor dit type vloer geldt niet alleen dat ze opgewassen is tegen chemicaliën evenals zuren, daarnaast kan ze probleemloos ook zware machines evenals voertuigen verdragen. Een zeer belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat de ondergrond helemaal stabiel moet zijn. Epoxy staat er immers om bekend weliswaar lekker sterk te zijn, maar ze is allerminst flexibel. Dit is dan ook een niet onbelangrijk voordeel welke toe kan worden geschreven aan het alternatieve polyurethaan. 

Waarom kiezen voor een epoxy vloer in je woning? 

Er zijn best wel wat verschillende redenen aan te halen waarom de keuze voor een epoxy vloer in je woning ontzettend interessant kan zijn. Om te beginnen zijn veel mensen op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer. Het spreekt namelijk voor zich dat de vloer in je woning wellicht een meer dan behoorlijke oppervlakte in beslag neemt. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaken ervan niet zelden behoorlijk wat tijd evenals moeite kost. Dit geldt niet in het minst wanneer je een vloer hebt liggen met groeven of voegen. Bij een effen vloer zoals de epoxy vloer is dat gelukkig niet het geval.  

Nog een interessant voordeel waar je bij het realiseren van een epoxy vloer op kan rekenen heeft te maken met het feit dat deze vloer perfect gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Deze vorm van verwarming is door de jaren heen eigenlijk stelselmatig populairder geworden. Dat hoeft niet te verbazen. Het moet immers gezegd dat radiatoren niet alleen allerminst duurzaam zijn, daarnaast nemen ze ook behoorlijk wat ruimte in beslag. Niets van dit alles wanneer er gebruik kan worden gemaakt van vloerverwarming uiteraard. Dat is zeker mooi meegenomen. 

Welk budget moet je voorzien voor deze vloer? 

Voor de epoxy vloer geldt dat ze absoluut niet bekend staat als een dure vloer, integendeel. Je kan er in de praktijk dan ook rekening mee houden dat een vloer als deze gemiddeld zo’n 75 à 110 euro kost per vierkante meter bij G-vloeren. Wil je graag nog wat meer kunnen besparen op de realisatie van dit type vloer? Dan is het altijd een goed idee om ervoor te kiezen om in één keer de epoxy vloer in alle ruimtes in je woning te laten plaatsen. Op deze manier kan je een kwantumkorting ontvangen die zonder twijfel zorgt voor een aantrekkelijke extra besparing op het totale prijskaartje van je vloer.