Dé zonwering trends van 2022

glasschuifwand

Omdat de zomer er langzamerhand aan begint te komen, is nu de tijd om alvast de zonwering trends voor de komende zomer op een rijtje te gaan zetten. Een van de trends die we dit jaar weer zullen gaan zien, is het gebruik van houten jaloezieen. Deze trend wordt al meerdere jaren veel gezien en blijft ook elk jaar weer terugkomen. Een andere trend die we verwachten om weer terug te gaan zien, is het gebruik van zonwering op zonne-energie. Een complete terrasoverkapping verwachten we ook veel te gaan zien in de komende zomer. Een andere verwachte trend is het gebruik van screens van Luxaflex.

Zonwering op zonne-energie

Ook onze toekomstige generaties verdienen een schone planeet. Als gevolg hiervan kiezen steeds meer mensen voor zonwering die werkt op zonne-energie. Het zonnepaneel zorgt ervoor dat de batterij wordt opgeladen. Daarom is het niet nodig om de hoofdvoeding van de stroom te gebruiken. Er is ook geen bedrading nodig voor de zonwering. Het is milieuvriendelijk en op de lange termijn ook nog eens zeer geschikt voor de portemonnees.

Een complete terrasoverkapping

Omdat het aantal mensen dat (gedwongen) thuiswerkt toeneemt, is er een sterke vraag naar een complete terrasoverkapping met schuifwanden en zonwering. Het is eigenlijk een soort bijgebouw/tuinkamer in het huis. Hierdoor ontstaat er extra leefruimte in de woning en kan deze ook als werkplek gebruikt worden. In het voorjaar kunt u genieten van het eerste zonnetje en in de hete zomer zorgt de zonwering voor een heerlijke (werk)plek in de schaduw. De terrasoverkapping kan bijna het hele jaar door worden gebruikt. 

Screens van luxaflex

De screens van luxaflex, ook wel verticale zonfilters en vlak hangende zonwering genoemd. Zorgen ervoor dat jouw woning lekker koel blijft, hoe warm het buiten ook is. Ook zorgen deze schermen ervoor dat je geen irritante schitteringen op je beeldschermen krijgt, bijvoorbeeld tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd op je televisie. Het aparte aan deze schermen is, is dat je er wel doorheen kunt kijken naar buiten toe. In tegenstelling tot alle andere vormen van zonwering, die eigenlijk hetzelfde effect hebben als gordijnen en dus het zicht naar buiten toe blokkeren.