Dingen die je kan maken met beton

Raamfolie bestellen bij Kei-gaaf.nl

Beton is heel erg veelzijdig. Je kan er van alles mee. Creëer een beton cire badkamerlook. Door betonlook muurverf online bestellen. Die kan je mooi versieren met chalkpaint bijvoorbeeld. (Je kunt chalk paint online bestellen bij chalkpaint.store) En zo kun je door hele huis heen. Maar wist je dat je nog veel meer kan dan alleen vloeren en muren en trappen etc maken? Hier zetten we meer kleinere doe-het-zelf projecten en ideeën voor je op een rijtje. Je kunt allerlei dingen van beton maken en dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Het is een materiaal waarmee je het zonder al te veel moeite kunt vormen zoals je wilt. 

Praktisch

Dit is een interessant ding dat je voor de tuin kunt maken. Je hebt schuim nummers en een mal nodig in elke gewenste vorm en maat. Zorg ervoor dat je de nummers ondersteboven plaatst. Je kunt de betonnen plaat in de tuin plaatsen en het gras binnen de cijfers laten groeien. Betonnen klokken zijn gemakkelijk te maken en ze zijn een van de gemakkelijkste projecten. U kunt elke gewenste vorm en ontwerp kiezen door een mail naar je wens te maken. Giet vervolgens het beton eenvoudig in de mal en bevestig het klokmechanisme. En dan heb je zo een van de meest originele klokken die je ooit hebt gezien! Een ander nuttig project kan een betonnen snijplank zijn. Om er een te maken, heb je een plastic mal, betonmix, een draadklopper, een roerstaafje, water en koolzaadolie nodig. Schuur het bord als het ruwe randen heeft. En dan heb je een praktisch, onverwoestbare snijplank!

Kleine dingen in huis

Je kunt ook beton gebruiken om kleine decoraties voor je huis te maken. Hier is bijvoorbeeld een idee: zoek een mal met een interessante vorm, zoals een hartje. Je kunt dit soort dingen misschien al in je huis vinden als je gekke ijsblokvormpjes hebt. Giet er beton in, laat het drogen en haal het er dan uit. Bevestig de decoratie op karton of schuim en kader het in. Een heel modern en origineel idee is ook een vaas. Beton is niet bepaald het beste materiaal voor een vaas, maar het kan wel als je een betonnen cilinder of een ander type basis maakt en je een reageerbuis in het midden plaatst. Zo iets cools heb je niet eerder gezien! Betonnen klokken zijn gemakkelijk te maken en ze zijn een van de gemakkelijkste projecten. U kunt elke gewenste vorm en ontwerp kiezen door een mail naar je wens te maken. Giet vervolgens het beton eenvoudig in de mal en bevestig het klokmechanisme. En dan heb je zo een van de meest originele klokken die je ooit hebt gezien! 

Alles kan met beton

Je kunt in principe alles als mal gebruiken en met beton vullen, zelfs het onderste gedeelte van een plastic fles. Knip de bovenkant van de fles uit, giet het cement erin, maak de gaten voor de kaarsen en wacht dan. Ook voor buitenshuis kun je dingen maken, tafelnummers kunnen allerlei interessante vormen en ontwerpen hebben, maar wat is er duurzamer dan een betonnen tafelnummer? Om deze te maken, heb je cijfers van papier-maché, beton en spuitverf nodig als je ook wat kleur wilt toevoegen. Dit project is zo eenvoudig dat ik niet eens weet wat ik erover moet zeggen. Je hebt in principe een melkpak en wat betonmix nodig. Snijd langs de zijkant om een klep te maken en knip gaten uit die groot genoeg zijn om de kaarsen erin te passen. De rest heeft geen routebeschrijving nodig. Deze nogal ruig ogende kandelaar, als je het zo mag noemen, is gemaakt in een bakvorm. Nadat je het beton hebt gestort, plaats je de kaarsen. Je laat het cement drogen en dan kun je het volledig uitbranden om plaats te maken voor nieuwe.