Dromen over mijn echte droomhuis

nieuwbouw-woning-bouwen

Als kind droomde ik van het wonen in een Kasteel, een groots landhuis ergens bij bossen vol avonturen in een land waar het altijd mooi weer is. Toen mijn prinsessen obsessie geleidelijk verdween, begon ik te dromen van het wonen in boomhutten als een wilderling, in een huttendorp met al mijn vrienden en vriendinnen. Toen ik tiener was, was dromen van mijn eigen plekje al voldoende; een eigen huis, vol met mijn eigen spullen en niemand die me zou vertellen wanneer en wat ik moest doen en hoe ik moest opruimen. Als student werd ik realistischer: een huis vinden is een uitdaging. Maar toch moeten we niet stoppen met dromen!

Mijn eigen huis vormgeven

Een droom die ik nu nog koester is om mijn eigen huis vorm te geven. Op deze manier zou ik een moderne woning moderne woning een traditioneel uiterlijk kunnen geven. Ik houd namelijk erg van oudere huizen, zoals de grachtenhuizen of luxe landhuizen met grote tuinen. Het lijkt me daarnaast een heel leuk proces om na te denken over hoe ik mijn huis zou willen hebben en dat dan langzaamaan tot werkelijkheid te brengen. Als ik echt eerlijk ben over mijn dromen moet ik bekennen dat ik het liefst zelf het bouwen zou willen doen, om het huis en de productie echt eigen te maken.

Samen met professionals werken

Ik weet desalniettemin natuurlijk dat ik niet beschik over de vaardigheden om een goed huis te bouwen. Daarom zou het waarschijnlijk meer een combinatie van werken met professionals zijn, waarbij ik als controle en opdrachtgever zou kunnen helpen en beslissingen zou kunnen maken. Ik zou daar waar ik kan natuurlijk mijn handen uit mijn mouwen kunnen steken. Terwijl de professionals de pijpen aanleggen, zou ik wellicht de tuin kunnen verzorgen en bepaalde planten kunnen laten groeien. Een grote tuin en een eigen huis, ik blijf lekker dromen.