Een keuken die past

maatwerk keukens

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, voor in je nieuwe of bestaande huis? Lees dan nu dit artikel! Hierin bespreken we namelijk enkele tips voor het uitzoeken van een keuken die past. Het is namelijk erg belangrijk dat je keuken goed past, zowel qua stijl als qua afmetingen en inhoud. We bespreken hieronder wat we daar precies mee bedoelen.

maatwerk keukens

Stijl

Allereerst moet je bedenken dat de stijl van je keuken goed moet aansluiten bij jouw wensen, maar ook bij de rest van jouw huis. Dat laatste is iets minder belangrijk wanneer de keuken zich in een aparte ruimte bevindt, maar als je keuken zichtbaar is vanuit de woonkamer dan wil je wel dat de stijl bij elkaar past. Een hypermodern interieur in de woonkamer zal vloeken met een oubollige keuken bijvoorbeeld. Omdat je over het algemeen veel tijd zal doorbrengen in de keuken is het belangrijk dat je deze er mooi uit vindt zien. Zoek dus een keuken die qua uiterlijk en stijl helemaal past bij jouw smaak.

Afmetingen

Uiteraard zijn de mogelijkheden beperkt tot de ruimte die je hebt. Bij maatwerk keukens wordt de ruimte optimaal benut, terwijl je bij een keuken met standaard afmetingen (het fabrieksmodel) vast zit aan de opties die beschikbaar zijn. Als de ruimte van jouw keuken lastig is, dan is het dus aan te raden om je te verdiepen in maatwerk keukens. Maar ook als jouw wensen heel specifiek zijn kan dit een goede optie zijn.

Inhoud

Wanneer je een keuze hebt gemaakt over de stijl en afmetingen moet je ook over de indeling nadenken. Waar komt de koelkast en waar komt de oven? Wil je een combi-oven zodat er ook een magnetron functie in zit? En van welk merk moet je apparatuur zijn? Dit zijn allemaal keuze waar je over na moet denken wanneer je een nieuwe keuken uitzoekt. Hierbij moet je de functie van de keuken goed in je achterhoofd houden. Zo kan je bij een grote familie behoefte hebben aan een extra grote koelkast. Maar houd je van koken dan wil je misschien juist een extra breed gasfornuis hebben. Ook kun je nadenken over luxe apparatuur zoals een vaatwasser of een wijnkoeler in de keuken.