Een liefhebber van een strakke interieurstijl? Ga voor design meubels!

tweedehands design meubels

Anno 2021 zijn er veel mensen die voor hun eigen woning een strakke interieurstijl prefereren. Deze stijl wordt door kenners op dit gebied ook wel de moderne of soms de eigentijdse stijl genoemd. Hoe dan ook, in een huis met een strakke inrichting zie je vaak strakke en duidelijk afgebakende lijnen terugkomen. De kleuren die hierin terugkomen zijn vaak neutraal, ook al past het in deze stijl uitstekend dat er sprake is van wat contrasterende kleuren. Daarnaast is de kans groot dat je in een dergelijke woning design meubels aantreft. Of het hierbij gaat om nieuwe of om tweedehands design meubels, het idee erachter verandert daardoor niet wezenlijk. Waar je dergelijke design meubels aan kunt herkennen? Je leest het in de volgende alinea.

tweedehands design meubels

Hoe onderscheiden design meubels zich ten opzichte van andere meubels?

Wanneer we het hebben over design meubels (ongeacht of deze nieuw of tweedehands zijn), dan hebben we het over meubels die over het algemeen over deze eigenschappen beschikken: 

  • Deze meubels gaan doorgaans uit van de basis. De essentie van het meubel staat dus centraal, waardoor er weinig of geen aandacht wordt besteed aan bijkomende functionaliteiten, foefjes of decoratie.
  • Ontwerpers van design meubels zetten meestal hoog in op een zo goed mogelijke kwaliteit. Daarmee zijn deze meubels uiteraard niet erg goedkoop in aanschaf (waardoor het kiezen voor tweedehands een extra logische optie is), maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het feit dat deze meubels wel tegen een stootje kunnen en een lange levensduur kennen.
  • Design meubels zijn dikwijls geproduceerd met extra aandacht voor de vormgeving. Deze behoort tegelijkertijd strak, modern en fraai te zijn, en wel zodanig dat dit soort meubels uitstekend passen in woningen waar men een strakke interieurstijl hanteert.