Een zwevende trap als eyecatcher

Zwevende trap

Een huis of gebouw met verschillende verdiepingen heeft natuurlijk altijd een of meerdere trappen nodig. Trappen zijn er dan ook in verschillende uitvoeringen. Wat te denken van bijvoorbeeld een zwevende trap. Zo’n trap wordt normaliter aan één kant van de muur bevestigd. Zodanig dat je aan de andere kant geen draagconstructie ziet. Het lijkt zo net alsof de treden recht uit de muur steken. In feite is een zwevende trap, die vaak ook een volledig vrijdragende trap wordt genoemd, dus vrij basic. Toch gaat er een moderne en vooral open uitstraling van uit. Zo maak je van een noodzakelijk element aan je huis een heuse blikvanger!

Zwevende trap

Recht, in kwartslag of rond

Meestal zie je dat zwevende trappen als volledig rechte trappen worden uitgevoerd. Maar ook als jouw huis zich niet daarvoor leent, is een dergelijk type trap binnen handbereik. Van een goede trappenspecialist mag je althans verwachten dat zij ook een kwartslagtrap als zwevende trap kunnen produceren. Verder is het mogelijk een spiltrap met zwevende treden te nemen. Hier zijn unieke systemen voor ontwikkeld waardoor de bevestigingen onzichtbaar zijn gemaakt. Voor welke uitvoering je ook kiest, de toevoeging van een balustrade is altijd mogelijk. Enerzijds past dit niet helemaal bij het open karakter van dit type trap, maar aan de andere kant levert dit wel een extra stukje veiligheid op.

Zwevende trap

Efficiëntie qua materiaal

Op het gebied van materiaalgebruik is een zwevende trap een efficiënte keuze. Er zijn namelijk geen zichtbare bevestigingen en normaal gesproken ook zo min mogelijk balustrades. De nadruk ligt immers echt op het zwevende en open aspect. Precies om die reden wordt bij zwevende trappen vaak gebruikgemaakt van glas. Diverse soorten hout en kunststof zie je evenwel ook vaak terug.