Gebruik van water
We denken er nooit over na, toch zijn er verschillen in zacht en hard water. In verschillende delen van het land kan de hardheid van water anders zijn, vaak is de bodem de oorzaak hiervan omdat deze uit verschillende lagen bestaat. Maar wat betekent hard water eigenlijk, voel je dat en is dit te meten? Hard water wordt vaak aangeduid wanneer water veel kalk bevat, vaak zie je dit aan de tegels in de badkamer of de douchekop die langzaam verstopt raakt door het kalk. Maar het heeft ook te maken met de hoeveelheid calcium en magnesium in het water.
Niet slecht voor de gezondheid
Of je nu hard of zacht water gebruikt, het is beiden niet slecht voor de gezondheid. Wel merk je het aan je apparaten, bijvoorbeeld het koffiezetapparaat wat slechter doorloopt door de aanwezigheid van kalk. De kraan die minder goed doorloopt, op deze manier functioneren alle apparaten die met het water in aanraking komen minder goed. Vaak geeft het in de badkamer ook een minder schoon gevoel als je douchescherm wit uitslaat van de kalk. Wil je er iets aan doen is het van belang dat je ongeveer weet hoe hard het water is.
Verschillende gebieden
De bodem is niet overal hetzelfde, daarom zijn er verschillende regio’s wat betreft hard en zacht water. Voor planten en bloemen maakt het niet uit of het water hard of zacht is, voor apparaten des te meer. Door gebruik te maken van OneFlow zorg je ervoor dat je apparaten langer meegaan, en je geen last meer hebt van kalkaanslag in de apparaten. Voor de leidingen is het ook beter dat er geen kalkaanslag meer kan komen, huishoudelijke apparaten functioneren beter en hebben minder elektriciteit nodig. Je bent dus ook nog eens milieuvriendelijk bezig met het apparaat. Wil je ook langer genieten van je apparaten kijk dan snel op watts-oneflow.com.