Geef jouw tafel een compleet nieuwe look

plakfolie bij hiptafelzeil

Wil je jouw tafel een nieuwe look geven of beschermen? Hiervoor kun je het product plakfolie gebruiken. Het fijne aan folie is dat het niet altijd effen is zoals bij bijvoorbeeld verf. Folie bevat ook printjes waarmee je net even een leukere look krijgt dan effen verf. Uiteraard heb je ook effen folies of rustigere printjes. Ook is het aanbrengen van plakfolie veel gemakkelijker dan bij verf, hierover straks meer. Als je jouw tafel gaat pimpen wil je uiteraard keuze hebben uit meerdere soorten. In de bouwmarkt is de keuze vaak schaars en zijn er alleen kleine standaard rolletjes te verkrijgen. Als je plakfolie bij hiptafelzeil koopt is dat niet het geval. Het assortiment is ruimer en je kunt zelf de afmetingen kiezen.

plakfolie bij hiptafelzeil

Is plakfolie een goedkoop product?

Over het algemeen is plakfolie een goedkoop product. Uiteraard ligt het eraan welk type en welke afmeting je kiest. Wel is het zo dat plakfolie goedkoper is dan bijvoorbeeld verf. Verf is over het algemeen een duur product. Het nadeel aan verf is dat je vaak te veel ontvangt. Hierdoor blijft er vaak veel over na het gebruik ervan. Dit is natuurlijk zonde tenzij je nog andere meubels van een beetje verf wilt voorzien. Voor het verven van een tafel heb je ook een soort laklaag nodig die boven op de verf komt. Hierdoor zal je verf namelijk langer goed blijven. Dit is bij plakfolie allemaal niet nodig. Als je dus alles bij elkaar optelt is plakfolie velen malen goedkoper en ook nog eens makkelijker te verwerken. Daarbij komt ook dat je gelijk een mooie print kan krijgen met plakfolie.

Is plakfolie makkelijk aan te brengen?

Het fijne aan plakfolie is dat het voor iedereen mogelijk is dit te gebruiken. Het aanbrengen ervan is namelijk relatief gemakkelijk. Wel is het een secuur klusje waardoor je wel goed de aandacht erbij moet houden. Aangezien er een lijmlaag achter op het folie zit is een foutje niet meer zo makkelijk te herstellen. Alleen welke stappen moeten er gevolgd worden voor het opplakken van plakfolie?

  1. Begin met het opmeten van de tafel. Als je dit hebt gedaan snijd je het folie af. Houd dit wel altijd ruim aan want het te veel kun je aan het einde wegsnijden. Zo voorkom je dat je uiteindelijk niet genoeg hebt tijdens het plakken.
  2. Het is belangrijk dat de ondergrond goed schoon is en eventueel vooraf behandeld. Heb je blanco hout te beplakken? Bereid dit dan voor met een laagje grondverf. Het schoonmaken van de ondergrond kan heel gemakkelijk met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je al het vuil en stof.
  3. Het aanbrengen van folie wordt gemakkelijker door het nat te plakken. Spray daarom de ondergrond nat met een plantenspuit met water.
  4. Op elk folie zit een beschermlaag. Verwijder deze niet in zijn geheel want dan ontstaan er fouten! Verwijder steeds ongeveer 10 centimeter. Begin met plakken in een hoek en ga zo verder over de hele tafel. Wrijf ondertussen met een rakel eventuele luchtbellen eruit.
  5. Zit het folie naar wens? Dan is het tijd het water eronder vandaan te halen. Wrijf met de rakel van het midden naar de zijkanten. Nu komt het water onder het folie vandaan. Leg wat handdoeken neer voordat je dit doet want er komt best wat water onder het folie vandaan.
  6. Heb je aan het begin iets extra overgelaten? Dan is het tijd dit nu weg te snijden. Heb je al deze stappen voltooid? Dan kun je gaan genieten van je tafel met nieuwe look!