Gids voor jouw woonkamerverlichting

De woonkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis – waar het gezin samenkomt voor gesprekken, amusement, ontspanning en een hele reeks andere activiteiten. Omdat het toevallig ook een van de eerste kamers is die gasten doorgaans betreden, kan de woonkamer de toon zetten voor de rest van het huis. Als het gaat om het creëren van een goed verlichte omgeving, besteden huiseigenaren echter vaak meer tijd aan het kiezen van een bank of inrichting dan aan het selecteren van verlichtingsarmaturen in de woonkamer. Hoewel meubels en accessoires altijd belangrijk zijn, kan dit een kritische vergissing zijn in een ruimte waar verlichting een vitaal doel dient in zowel de functie als de uitstraling van de ruimte. Lampenhuis helpt je graag bij het samenstellen van jouw ideale verlichting.

In een ideale wereld zou het doel van een huiseigenaar moeten zijn om een ​​warme en aantrekkelijke omgeving te creëren. Daarbij moet een goed verlichtingsschema verschillende soorten lichten gebruiken, op meerdere niveaus, om de hele atmosfeer te helpen transformeren. Van plafondlampen die als geweldige decoratieve accenten dienen tot stand-alone lampen die belangrijke taakgebieden verlichten, hier zijn enkele ideeën Lampenhuis voor woonkamerverlichting om te helpen inspireren bij het kiezen van de beste ontwerpen.

Draagbare lampen

Het is een goed idee om een paar tafellampen verspreid over de kamer te hebben om alles te verlichten, van het lezen van een boek tot het organiseren van een spelletjesavond. Voor een formele look plaatst je bijpassende lampen aan beide uiteinden van een console of op bijzettafels. Voor degenen die niet van symmetrie houden, is het prima om een paar tafellampen op te splitsen en ze op verschillende plekken te gebruiken. U kunt zelfs niet-overeenkomende lampen gebruiken om een meer eclectische uitstraling te krijgen.

Vloerlampen

Heb je geen tafelblad? Geen probleem. Staande lampen zijn ideaal voor het maximaliseren van de verlichting en het minimaliseren van rommel. Probeer ze in donkere hoeken te gebruiken; ze nemen niet veel ruimte in beslag en zijn uitstekend geschikt voor het verspreiden van licht in lastige, afgelegen ruimtes. Andere veel voorkomende plekken om staande lampen toe te voegen, zijn naast een bank of console.

Plafond verlichting

Overweeg stijlvolle kroonluchters en hangers te gebruiken om een leuke artistieke toets toe te voegen, de aandacht naar boven te trekken en een mooie algehele gloed en decoratieve vonk te bieden. Of de stijl je modern, rustiek of klassiek is, hangende armaturen vullen niet alleen een leegte tussen de woonkamer en het plafond, maar ze kunnen ook schaduwen verzachten en dienen als de belangrijkste lichtbron van de kamer. Lampenhuis heeft vele soorten plafondlampen beschikbaar in de webshop.

Ten slotte is een van de beste dingen die u kunt doen, een dimmerschakelaar toevoegen aan elk licht in de woonkamer om het licht te verzachten of helderder te maken en de sfeer volledig te veranderen. Dimmers zijn een betaalbare manier om een groot verschil te maken. U kunt ook overwegen om te profiteren van de nieuwere, energiezuinigere verlichtingsoplossingen, waaronder halogeen- en LED-armaturen. De webshop van Lampenhuis heeft voor elke probleem of idee een oplossing!