Goed afgewerkte dakrand

Daktrimmen

Om een dakrand goed af te kunnen werken heb je een daktrim nodig, daktrimmen zijn in veel gevallen van aluminium gemaakt en zorgen ervoor dat het dak ook een goede afwatering heeft. Het profiel zorgt ervoor, dat het water op een verantwoorde wijze wordt afgevoerd en het niet in contact kan komen met de dakconstructie. Vaak kun je kiezen uit een standaard daktrim, of een daktrim die iets luxer is uitgevoerd doordat deze een zogenaamde kraal heeft. Hierdoor is de daktrim mooier afgewerkt en staat deze sierlijker. Er zijn speciale sets om een daktrim te koppelen, wanneer je meer dan een daktrim nodig hebt. 

Strakke afwerking van je dak

Wanneer je een moderne woning hebt, wil je natuurlijk dat het dak ervan ook met strakke lijnen is afgewerkt. Met een standaard daktrim krijg je een zeer strakke afwerking van je dak, door de set van kunststof kun je snel en professioneel de delen aan elkaar verbinden om een goede en veilige verbinding te krijgen. Vaak moesten hoeken worden gelast, nu kan men een hoek van 45 graden zagen en met het koppelstuk de hoek compleet maken. Dit bespaart veel tijd en de daktrimmen zien er mooi strak uit op het dak.

Je dak sierlijk afgewerkt

Daktrimmen

Wil je een dak met wat meer luxe en sierlijkheid afwerken dan zijn daktrimmen met een kraal perfect geschikt daarvoor, je krijgt met deze daktrim het uiterlijk van een zinken kraallijst op de rand van je dak. Ook voor deze daktrim is een speciale set ontwikkeld, die het mogelijk maakt dat je niet meer hoeft te lassen bij het koppelen van een daktrim. De daktrim is uitstekend geschikt voor bitumen en EPDM dakbedekking, bij EPDM wordt de daktrim op de dakbedekking geplakt. Op deze manier krijg je een zeer strakke en mooie afwerking, met natuurlijk een veilige eind van je dak wat betreft het water.