Graszoden kopen van de beste kwaliteit

Kweekkassen

De beste kwaliteit graszoden kopen doe je direct via de teler. Je hebt via de teler niet alleen de beste kwaliteit, maar het bespaart je ook nog eens een hoop onnodige kosten. Daarnaast is het leggen van graszoden in de tuin heel eenvoudig. Voor een mooi bedrag en niet al te veel werk, kun je deze zomer nog genieten van jouw tuin inclusief een nieuw grasveld.

Wat zijn graszoden?

Een graszode is een soort grasmat. De graszoden bestaan uit een mengsel van Roodzwenk, Veldbeemd en Engels raaigras. De combinatie van deze soorten gras wordt ook wel speelgazon genoemd en is uitermate geschikt voor grasmatten. De dunne grasplag bestaat uit boven- en ondergrondse plantendelen. Daarnaast bevat het weinig aarde maar wel een dik wortelpakket wat zorgt voor een optimaal resultaat. Het zijn eigenlijk kant-en-klare grasmatten. Wanneer je gaat voor graszoden kopen, zullen de graszoden 2,50 m lang en 0,40 m breed zijn, wat neerkomt op een vierkante meter. De dikte van een graszode is ongeveer 1,5 cm.

Voordelen van graszoden 

Wanneer je kiest voor graszoden, kies je voor kwaliteit en gemak. De graszoden kopen rechtstreeks van de teler, waarna ze vacuüm worden gekoeld. Door het koelen blijven de graszoden veel langer houdbaar zodat je de graszoden op een tijdstip kunt gaan leggen wanneer het jou het beste uitkomt. Daarnaast zorgt graszoden kopen voor gemak. Je hoeft niet de tuin in te zaaien en iedere keer wachten tot je weer opnieuw iets aan het grasveld moet doen. Tot slot zijn graszoden direct van de teler goedkoper dan alle materialen die je nodig hebt voor het inzaaien van gras. Het is dus gemakkelijk, snel en het ziet er ook nog eens top uit. 

Graszoden kopen

Graszoden kopen doe je makkelijk en snel online. Wanneer je weet hoeveel graszoden je nodig hebt voor je tuin, bestel je de graszoden eenvoudig online. Vervolgens worden de graszoden snel bij jou thuisbezorgd. Je kunt na het graszoden kopen dus snel aan de slag in jouw tuin om de graszoden te leggen, zodat je snel kan genieten van jouw nieuwe gras.

Graszoden leggen

Graszoden kopen is gemakkelijk en snel, maar je moet ze natuurlijk zelf wel leggen in de tuin. Wanneer je kiest voor graszoden kopen, kies je voor kant-en-klare grasrollen van de beste kwaliteit. Het gras wordt namelijk gezaaid en gekweekt door een teler, waarna de rollen gras uitgesneden worden. De graszoden hoef je dus alleen nog maar uit te rollen in de tuin. Je kunt dit het beste doen aan het begin van het groeiseizoen. Kies in de zomer voor een bewolkte dag, maar bij warm weer kun je de graszoden ook al rond de maand maart leggen. Zorg er wel voor dat je altijd goed sproeit na het aanleggen van de graszoden. Is het een droge zomer of is er vorst aan de grond? Dan kun je beter nog even wachten met graszoden kopen. Let ook wel op dat je de graszoden niet te lang laat liggen. Wanneer je de graszoden namelijk te lang laat liggen, gaat de kwaliteit achteruit. Kies dus het juiste moment voor het kopen van graszoden. 

Kijk voor meer informatie op https://www.pioniergraszoden.nl/