Handige tips voor het kiezen van het juiste strijkijzer

Voor mensen kan strijken een fluitje van een cent zijn, maar vele andere mensen vinden goed strijken nog best een opgave. Strijk je bijna alles of strijk je juist heel weinig? Het kiezen van een goede strijkplank en de correct techniek is moeilijk. Daarom wordt in dit artikel kort besproken welke soorten strijkenijzers handig zijn bij het strijken.

Want het begint eigenlijk allemaal met het type strijkijzer. Op een strijkplank zit namelijk een strijkijzerhouder gevestigd die geschikt is voor een stoomstrijkijzer, stoomgenerator of strijksysteem. Daarbij kan er ruimte bespaard worden door bijvoorbeeld te kiezen voor een strijkplank zonder strijkijzerhouder, zoals een siliconen strijkmatje of een hittebestendige zone.

Type 1: stoomstrijkijzer

Als je kiest voor een stoomstrijkijzer, dan moet je rekening houden met een strijkijzer waarbij een bepaalde mate van stoom doorheen kan lopen. Met een strijkplank met strijkijzerhouder met beugel kun je een strijkijzer rechtop laten rusten tegen de beugel aan. In alle soorten gevallen is de beugel omkeerbaar, waardoor deze voor links- en rechtshandigen te gebruiken is. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor een strijkijzerhouder zonder beugel, dan laat je het strijkijzer plat op de houder rusten.

Type 2: stoomgenerator

Hier heb je een zeer sterke strijkijzerhouder nodig om de zware stroomgenerator op te plaatsen. Denk hierbij aan alle strijkplanken met een solide stoomunithouder. Deze bevatten de juiste draagkracht, balans en stevigheid om veilig met een stoomgenerator te kunnen strijken.

Type 3: strijksysteem

Het strijksysteem is bedoeld voor mensen die veelvoudig gebruik maken van hun strijkijzer. Dit is een volledig complete set waarbij je met alle gemak een rek vol overhemden en beddengoed wegstrijkt. Hierbij gaat het om solide apparaten met een ingebouwd waterreservoir, waardoor tussentijds bijvullen verleden tijd is. Alhoewel het strijksysteem zelf best een beetje log lijkt, zijn ze in de praktijk erg soepel en ruimtebesparend.

Om nou aansluitend hieraan de ideale strijkplank te vinden kan je het best naar de website van Massamarkt gaan. De link naar de website bevindt zich hier: https://www.massamarkt.nl/