Hardhouten vlonderplanken: ideaal voor aanleg van terras of veranda

houtenvloer

Wanneer je over een mooie tuin beschikt bij je woning, dan wil je daar natuurlijk het liefst op een zo goede en comfortabel mogelijke manier van gebruik maken. Als je daarbij ruimschoots plek wilt hebben om een fraaie tuinset met gemak kwijt te kunnen, dan kun je een terras in je tuin goed gebruiken. Voor de aanleg van zo’n terras heb je vervolgens verschillende mogelijkheden. De meest eenvoudige optie is wellicht een betegeld terras. Wil je echter iets mooiers en met meer comfort, dan komt een terras van vlonderplanken eerder in aanmerking. Voor een dergelijk terras is een vlonderplank van hardhout bij uitstek geschikt. Lees hieronder waarom terrassen van vlonderplanken en vervolgens hardhout als materiaal te prefereren zijn.

houtmarkt

Waarom een terras van vlonderplanken?

In vergelijking met bijvoorbeeld tegels hebben vlonderplanken de volgende pluspunten:

Vlonderplanken bieden een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Over het algemeen wordt dit meer als verfraaiing gezien van je tuin dan betegeling.

Mits goed bewerkt is de kans dat je over vlonderplanken uitglijdt nihil. Als iemand toch valt, dan is de impact minder groot dan op betonnen tegels.

Vlonderplanken van goede kwaliteit kunnen zeer lang mee.

Wat maakt hardhout tot zo’n geschikte materiaalsoort?

Als je inderdaad kiest voor vlonderplanken, dan zou hardhout om de volgende redenen een geschikte keuze vormen qua materiaal:

  • Hardhouten planken gaan zeer lang mee, vaak wel rond de 25 jaar. Dit is goed voor het milieu en de waarde van je woning als geheel.
  • Van hardhout gaat een mooie, stijlvolle uitstraling uit.
  • Hardhout is niet gevoelig voor schimmelvorming en trekt ook geen insecten of ongedierte aan.
  • Als hardhout goed is behandeld trekt het niet krom en vergrijst het niet in de loop der jaren.
  • Hardhouten planken kunnen een zware belasting aan.