Hoe je de juiste bankindeling voor jouw huis kunt vinden.

Net zoals het belangrijk is om een ​​bankstijl te kiezen die bij jouw esthetiek past, is het even cruciaal om uit te zoeken hoe een bank in jouw woonkamerindeling past voordat je jouw aankoop doet. Als je bijvoorbeeld graag regelmatig filmavonden met vrienden organiseert, wil je misschien een groot chesterfield voor een diepe comfortabele stoel. Alles om te zeggen dat, ongeacht de grootte van jouw woonkamer, jouw opstelling moet passen bij de levensstijl. Ter inspiratie en begeleiding hebben we bij Julia Living tips verzameld over hoe je jouw bank kunt indelen op basis van de grootte van de woonkamer en hoe je jouw ruimte zou kunnen gebruiken. Lees verder voor enkele ideeën en krijg gratis tips van Julia Living.

Voor een kleine ruimte

In kleine woonkamers is het essentieel om de juiste maat stoelen op de juiste plaats te hebben voor de stroom van de ruimte. Hier zijn twee arrangementen die vierkante meters maximaliseren.  Een comfortabele bank zou het anker moeten zijn in deze kleine kamer, die een ideale plek is voor één persoon om te ontspannen, achterover te leunen en ’s avonds naar hun favoriete shows en films te kijken. Omdat dit het belangrijkste gebied is om te loungen, kies je voor iets compacts en veelzijdigs, maar ook comfortabels. 

Stijlen waar we bij Julia Living van houden:

  • Slaper
  • Loveseat

Voor een grote ruimte

Met een ruime woonkamer zijn je mogelijkheden eindeloos. Van een formele woonkamer tot een multifunctionele plek, hier zijn twee ideeën voor een plek die praktisch een willekeurig aantal mensen en gelegenheden kan ontvangen.

Voor een meer formele woonkamer die uitgebalanceerd en uitgerust is voor conversaties en informeel vermaak, overweeg dan deze plattegrond met twee tegenover elkaar liggende banken.

Stijlen waar we bij Julia Living van houden:

  • Hoes bank
  • Losse rug

In grote woonkamers waar het de uitdaging is om het in te vullen, verdeel je ruimte met rug aan rug banken. Elke zone kan een andere functie hebben: aan de ene kant kunnen fauteuils staan ​​voor een plek waar mensen kunnen samenkomen, terwijl de andere zone een alledaagse gezinszone kan zijn om te ontspannen en tv te kijken. Denk aan duurzaam met diepe stoelen die voor beide gebieden kunnen werken, maar ook visueel met elkaar kunnen verbinden.