Hoe maak je een bank schoon?

Af en toe de bank schoonmaken is enorm belangrijk voor de hygiëne in je huis. het is ook goed om te doen om de levensduur van de bank te verlengen. Een win-win situatie voor iedereen dus, maar hoe kun je een bank het beste schoonmaken? Oudenrijn Meubel legt het je graag uit.

Weg met kruimels

Om de bank schoon te maken is het als eerste van belang dat de bank vrij is van kruimels en andere vieze dingen. Veeg de kruimels van de bank af of ga er met een stofzuiger overheen. De meeste kruimels zullen hierdoor al van bank af zijn en het verdere schoonmaken van de bank zal een stuk eenvoudiger gaan.

Shampoo

Heb je een bankstel van textiel? Dan kun je het beste een shampoo gebruiken om de bank weer fris en fruitig te krijgen. Er zijn veel verschillende soorten shampoos te verkrijgen om je bank weer schoon te krijgen. Let er goed op dat je de juiste shampoo voor jouw bank in huis haalt. 

Melk

Melk is wel het laatste goedje waar je aan denkt als je een bank schoon moet maken. Toch doet deze substantie wonderen als je het hebt over vlekverwijdering. Een pennenstreep of een inktvlek op de bank? Met een beetje melk op een doek dep je het zo van de bank af. Om het helemaal schoon te krijgen is het het beste om na de melk de bank te reinigen met een beetje soda. Hierdoor zal de bank er weer uitzien als nieuw.