Hoe maak je een Scandinavisch interieur?

Een Scandinavisch interieur is nog steeds een van de populairste interieurs op dit moment. Iedereen kent de kenmerkende Scandinavische touch wel van de Ikea. Deze winkel staat namelijk vol met het Scandinavische interieur. Toch is het voor veel mensen nog moeilijk om het zachte en lichte interieur na te maken. Wil je weten hoe je een Scandinavisch interieur na kunt maken? Lees dan snel verder!

Vloer

Als eerste is het belangrijk om naar de vloer te kijken. Een Scandinavisch interieur heeft alles in lichte kleuren. De vloer hoort daar natuurlijk ook bij. Om het geheel warm te houden is een lichte houten vloer de beste keuze. Je kan deze look natuurlijk ook in een pvc visgraat gieten. Hierdoor geef je je eigen twist aan het interieur. Wil je graag de pvc vloer in huis hebben? Dan ben je bij Vloereninterieur aan het juiste adres!

Muren

De muren in een Scandinavisch interieur zijn, net als de vloer, ligt. Dit is omdat het in Scandinavië natuurlijk vaak donker is. Om toch nog een beetje licht in huis te krijgen is het dus een goed idee om de muren licht te houden. Bij het interieur passen witte muren. Hierdoor creer je een licht huis waar het altijd zomer lijkt.

Meubels

Qua meubels ben je in een Scandinavisch huis bijna volledig vrij om te doen wat jij wilt. Er wordt veel gebruik gemaakt van kleur. Een groene bank met gele eettafelstoelen past bijvoorbeeld goed in het plaatje. De look van de meubels moet simpel, maar functioneel zijn.