Hoe voorkom je lekkage?

Lekkage is de nachtmerrie van iedere huiseigenaar. Het water van de lekkage kan het complete huis verwoesten. De vloer gaat kapot, de muur gaat eraan en het gaat enorm stinken. De muur wordt moeilijk droog en daardoor wordt de luchtkwaliteit in huis natuurlijk ook enorm slecht. Je krijgt schimmel in je muur en daardoor kun je flink ziek worden. Je zult er dus alles aan doen om geen lekkage in huis te krijgen. Wil je weten hoe je lekkage kunt voorkomen? Totaal Daktechniek legt het je graag uit!

Tip 1: Een goed dak

De meeste lekkages in huis beginnen op het dak. Het hebben van een goed dak is in dit geval dan echt een must. Heb je een lekkage in je dak zitten? Of heb je ergens een lekkage zitten, maar weet je niet precies waar?  De dakdekker Veendam zal je dak graag weer goed maken. Een goed dat lekt namelijk niet en zal in de toekomst ook niet gaan lekken. 

Tip 2: Kitnaden

De keuken en de badkamer zijn na het dak de andere plaatsen waar veel lekkages voorkomen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want dit zijn de andere ruimtes in huis waar veel water wordt gebruikt. Het is dus erg belangrijk om goede kitnaden in deze ruimtes te hebben. Belangrijke plaatsen om dit te gaan doen zijn het bad, de wastafel, de douche en de plaats tussen het aanrecht en de muur. 

Tip 3: Geen chemische ontstoppers

Het is natuurlijk enorm verleidelijk om bij een verstopping direct naar chemische ontstoppers te grijpen, maar erg handig is het niet. Natuurlijk lossen ze je probleem snel op, maar ze richten buiten je zicht nog meer schade aan. De riolering heeft veel zwakke plekken. Zeker als het een ouder huis is. Gebruik liever milde middelen, zoals soda om je ontstopte goot te ontstoppen.