Houten, metalen of steenstrips gevelbekleding?

Het aanleggen van gevelbekleding heeft twee grote voordelen. Zo bespaar je op energiekosten doordat het meer isoleert en daarnaast ziet je woning er ook meteen een stuk mooier uit. Wil je gevelbekleding gaan aanleggen? Bedenk dan eerst wat voor materiaal je kiest. Hout, metaal en steenstrips zijn drie veelgebruikte materialen voor gevelbekleding en bespreken we in dit artikel.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding isoleert je woning goed en het geeft het een natuurlijke uitstraling. Helaas brengt houten gevelbekleding wel wat nadelen met zich mee. Zo zul je met dit materiaal elke vijf jaar de ladder op moeten om de gevelbekleding te beitsen of te verven. Daarnaast is het ook niet zo duurzaam, aangezien hier bomen voor gekapt moeten worden en het niet te vaak gerecycled kan worden.

Metalen gevelbekleding

Metalen gevelbekleding is verkrijgbaar in sidings, platen, cassettes en ook als leien. Het kan je woning een moderne uitstraling geven, maar sommige mensen vinden dit juist kil materiaal. Het ligt er maar net aan hoe jij hier zelf over denkt én hoe de gevelbekleding matcht met de rest van je huis. Metaal isoleert goed en is ook goed bestand tegen weersinvloeden. Daardoor gaat gevelbekleding van metaal lang mee.

Steenstrips gevelbekleding

Je zou ook kunnen kiezen voor steenstrips gevelbekleding. Net als houten gevelbekleding geeft dit je woning een natuurlijke uitstraling. Het maakt het wel wat drukker, dus zorg er ook bij dit materiaal voor dat je de juiste combinatie maakt. Ook steenstrips isoleren je woning goed.

Welke keuze moet je nu maken? Het is eigenlijk maar net wat je zelf wilt. Wil je een natuurlijke, rustige uitstraling? Kies dan voor hout. Wil je een natuurlijke uitstraling en mag het best iets drukker? Ga dan voor steenstrips gevelbekleding. Liever een moderne uitstraling? Dan past metalen gevelbekleding het beste bij jou.