Huis te koop Venlo

Je huis te koop zetten? Doe dat nooit zonder makelaar

Wanneer je je huis te koop in Venlo zet, of in welke Nederlandse gemeente dan ook, dan is een van de eerste beslissingen die je moet maken of je bij de verkoop een makelaar inzet of niet. Welnu, ongeveer negen van de tien woningverkopers besluit dit uiteindelijk wél te doen. Dit valt dan uiteraard niet los te zien van een aantal doorslaggevende voordelen die een samenwerking met een goed makelaarskantoor met zich meebrengt. Hieronder lees je alles wat je erover moet weten.

huis te koop Venlo

Een greep uit de voordelen van een samenwerking met een makelaar

Laat je je door een goede makelaar begeleiden bij het verkopen van je woning, dan profiteer je daarbij van vele voordelen, te weten:

  • Makelaars hebben een uitstekende kennis van de huizenmarkt in hun regio. Zij kunnen jou als verkoper dan ook als geen ander adviseren over bijvoorbeeld verkoopprijzen en -tactieken.
  • Een makelaar heeft niet zelden listige trucs om minpunten aan je woning te camoufleren.
  • Tijdens rondleidingen kunnen makelaars minder sterke kanten van je woning vaak zodanig becommentariëren dat de angel eruit wordt gehaald en potentiële kopers hier dus niet snel meer lastige vragen over stellen.
  • De betere makelaars hebben zowel personeel als materieel ter beschikking om een uitstekende woningpresentatie te maken met foto’s, een video, tekst en een plattegrond. 
  • Desgewenst kun je ook een papieren woningpresentatie laten maken in de vorm van een brochure.
  • Samenwerking met een makelaar is een cruciale factor als je je te koop staande woning met een presentatie op Funda wilt laten plaatsen.