Hypotheek afsluiten? Volg deze bespaartips!

Rente.nl

Bij het afsluiten van een hypotheek kun je de rentes vergelijken op rente.nl. Zo kun je zien waar je het voordeligst uit bent. Maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen om geld te besparen op je hypotheek. In dit artikel geven wij een aantal handige bespaartips.

Tip 1: Kies voor vast in plaats van variabel

Als je een hypotheek gaat afsluiten, kun je kiezen voor een vaste of een variabele rente. Is de rente hoog? Dan kan een variabele rente voordelig zijn. De kans dat de rente gaat dalen is dan namelijk groter en hier kun je met een variabele rente dan van profiteren.

Aangezien de rentestanden tegenwoordig historisch laag zijn, is het nu echter beter om te kiezen voor een vaste rente. De kans is klein dat de rente nog meer gaat dalen en de kans dat het gaat stijgen is juist groter. Met een vaste rente blijf je profiteren van de lage rente die nu geldt.

Rente.nl

Tip 2: Investeer wat van je spaargeld

Heb je spaargeld dat je gedeeltelijk zou kunnen besteden? Dan is het slim om wat van je spaargeld in je woning te investeren. Sowieso moet je tegenwoordig ook altijd wel eigen spaargeld investeren, omdat je alleen een hypotheek kunt afsluiten voor maximaal het aankoopbedrag. Bijkomende kosten (notaris etc.) zul je zelf moeten betalen.

Als je ervoor kiest om nog wat extra spaargeld te investeren, hoef je voor een minder hoog bedrag een hypotheek af te sluiten. Dit betekent ook dat je over de gehele looptijd een minder hoog bedrag aan rente hoeft te betalen.