In 4 stappen je lichtplaat schoonmaken

bijzettafel kopen

Om de voordelen van Lichtplaten te behouden is het belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt. De meeste mensen maken gebruik van deze platen om meer natuurlijk licht in een kamer te brengen. Wanneer deze platen vies worden zullen ze minder licht doorlaten. Daarnaast is het schoonmaken van de platen belangrijk om blijvende verkleuring te voorkomen. Het schoonmaken van lichtplaten is relatief eenvoudig en hoeft ook niet veel tijd te kosten. Klik hier voor polyester golfrollen die gemakkelijk zijn schoon te maken. Dit schoonmaken kun je doen met behulp van water of schoonmaakmiddelen afhankelijk van de situatie. Tenslotte is het ook mogelijk om iemand in te huren als je niet in staat bent om de platen zelf schoon te maken. 

Wat heb je nodig voor het schoonmaken van de platen?

De meeste lichtplaten zijn erg gemakkelijk schoon te maken. In veel gevallen heb je hiervoor zelfs alleen een doek en lauwwarm water nodig. Wel is het hierbij sterk aan te raden om een zachte doek te gebruiken die niet pluist. In sommige situaties kan het echter zo zijn dat je schoonmaakmiddelen nodig zult hebben. Welke schoonmaakmiddelen je hier het beste voor kunt gebruiken zal onder andere afhangen van het materiaal van de lichtkoepel. Klik hier om te zien welke polyester golfrollen er beschikbaar zijn. Hoe gemakkelijk een lichtkoepel kan worden schoongemaakt is daarnaast ook afhankelijk van wanneer de lichtkoepel voor het laatst is schoongemaakt

De beste manier om de platen schoon te maken 

Het is belangrijk dat je de lichtplaten regelmatig schoonmaakt. Wanneer je het onderhoud van de platen goed bijhoud kost dit per schoonmaakbeurt minder tijd. Daarnaast voorkom je zo een opbouw van aanslag welke voor een verkleuring van de platen zal zorgen. Een ander punt om op te letten is dat de platen die worden gebruikt voor lichtkoepels gevoelig kunnen zijn voor krassen. Klik hier voor polyester golfrollen die vaak voor een lichtkoepel worden gebruikt. Dit is dan ook de reden dat er vaak een zachte doek en zeker geen producten als schuursponsjes worden gebruikt voor de schoonmaak. Tenslotte is het zeer aan te raden om de platen na de schoonmaak de tijd te geven om te drogen.