Je zwembad laten reinigen door een robot

Van zwembad robotreinigers wordt gezegd dat ze een prijskaartje hebben, maar is dat ook zo? Als je rekening houdt met de extra pomp voor een hogedrukreiniger, de benodigde bladzuiger van een stofzuiger en de meer frequente reparaties die nodig zijn voor zowel zuig- als hogedrukreinigers, dan lijkt het echter meer op een besparing.

Deze schoonmakers doen het beste werk om het zwembad schoon te maken vanwege het feit dat ze tegen muren opklimmen, de tegellijn reinigen, meestal borstels hebben ingebouwd, etc. Er is een breed scala aan merken en prijzen voor robotreinigers. 

Voordelen van robotstofzuigers

De topfabrikanten van de zwembadrobot hebben over het algemeen langere fabrieksgaranties, soms wel 3 jaar. Een ander voordeel is dat robots geen zuigkracht of druk van jouw zwembadsysteem gebruiken, het zijn op zichzelf staande reinigers. Hierdoor kan jouw zwembadsysteem nog steeds optimaal functioneren. Ook hebben sommige modellen Bluetooth-app-mogelijkheden waarmee je door de stofzuiger kunt navigeren en de cyclustijden kunt instellen

Actieve borstel

De meeste modellen hebben borstels die gewoon meedraaien met de beweging van de stofzuiger. Sommige modellen hebben een “actieve borstel” die door een motor wordt aangedreven, waardoor de borstel sneller ronddraait dan de robot beweegt. Dit betekent dat de reiniger actief jouw zwembadoppervlak schrobt, in plaats van alleen maar te stofzuigen.

Veel modellen worden geleverd met een caddy waar je de stroomkabel op kunt oprollen, de stofzuiger kunt monteren en de voeding kunt vasthouden, zodat je de stofzuiger gemakkelijk kunt verplaatsen en op een koele, schaduwrijke plek kunt opbergen.

Er zijn modellen van robotreinigers met bussen of patronen die van bovenaf kunnen worden geladen. Dit klinkt misschien niet zo veel, maar na een paar keer een robotreiniger ondersteboven te hebben gedraaid om hem leeg te maken, zul je de schoonheid ervan begrijpen.

Hoofdonderdelen

Er zijn slechts 3 hoofdonderdelen die problemen kunnen hebben: voeding, kabel en motor. Dat gezegd hebbende, er zijn andere onderdelen van de stofzuiger die mogelijk moeten worden vervangen, meestal vanwege ouderdom of gebrek aan onderhoud.

Je kunt ze gebruiken zolang jouw huis stroom heeft, zelfs als jouw zwembadsysteem uitvalt. Bespaar op energiekosten ten opzichte van hogedrukreiniger en pompconfiguratie.

De juiste automatische zwembadreiniger kiezen

Het kiezen van de juiste reiniger hangt echt af van jouw situatie. De populariteit van robotreinigers neemt gestaag toe in onze markt.

Het is raadzaam om de juiste keuze te maken voor jouw zwembadonderhoud. Het kan zijn dat je uitkomt met een iets goedkopere robot, maar kijk ook naar het merk en de werkzaamheid van het apparaat.