Kinderen die spelen in je tuin

tuinkamer

Je kinderen krijgen de leeftijd dat ze liever buiten spelen dan binnen, maar eigenlijk is je tuin daar nog helemaal niet klaar voor? Hoe ontwerp je een kindvriendelijke tuin die toch rust biedt voor jou.

In dit artikel bieden wij jou een aantal tips aan voor een nieuwe, prachtige tuin!

Speeltjes

Kinderen spelen graag op gras, dit is zacht onder de voeten en wanneer ze een keer vallen doet het een stuk minder pijn dan een stenen ondergrond. Wanneer je veel ruimte hebt in je tuin is het leuk om een speelrek of trampoline neer te zetten. Samen met broertjes of zusjes kunnen ze dan lekker losgaan. Ook kun je seizoengebonden een klein zwembadje of zandbak neerzetten zodat ze lekker kunnen graven en zwemmen.

Educatief spelen

Natuurlijk kun je je kinderen ook iets bij brengen zonder dat ze het zelf doorhebben. Denk bijvoorbeeld aan een werktafel of moestuin voor de kinderen. Hier kunnen ze zelf de groei van hun favoriete groenten bijhouden. In de werktafel kunnen zij bijvoorbeeld werken met het maken van een vogelhuisje.

Rust

Het is natuurlijk ideaal dat je kinderen buiten spelen, is ook weer wat anders dan die spelcomputer. Maar daar gaat je oase van rust als je de hele tijd kinderen hoort gillen. Hoe kan je nou zorgen dat jij ook lekker je boekje kunt lezen in de zon? Een tip is om bijvoorbeeld een afscheiding te maken zodat jij ook lekker kunt zitten. Of maak dubbele tuindeuren, hierdoor kan je de kids goed in de gaten houden.

Lowbudget

Een trampoline kopen is best wel een aardig prijsje. Daarom nog een paar ideeën zodat je je kindje ook met een lager budget kunt vermaken. Denk hierbij aan stoepkrijt, touwtjespringen, ballen en hinkelen. Dit zijn leuke spelletjes voor elke leeftijd en zeker niet duur om aan te schaffen.