Klassiek en comfortabel: een wingchair voor in huis

We hebben allemaal wel een favoriete plek in huis waar we ons terugtrekken wanneer de behoefte er is naar wat rust. Die rust zal het best tot uiting komen wanneer er plaatsgenomen zal worden op een wingchair. Deze comfortabel stoel met zijn roots in het 17e -eeuwse Engeland valt gelijk op door de uitstekende ‘wings’ bij de leuning en de dik uitgevoerde zitting en armsteunen.

Lekker wegduiken tussen de wings

Die hebben namelijk een belangrijke functie en blokkeren ze niet alleen veel geluid wanneer je eenmaal met je hoofd tussen ligt, maar ook tocht en een deel van het licht. Dat biedt de unieke ervaring die de wingchair zo apart van de rest maakt en gelijk onmisbaar voor in huis. Veel ruimte is er niet voor nodig en past zo een wingchair in elk huisinterieur. Wie er creatief mee omgaat, kan ook een leeslamp en bijzettafel bij de chair plaatsen. Met een spannend boek erbij en een heerlijk kopje koffie, zal je wel urenlang kunnen genieten van het zit- en zelfs ligcomfort. Op zo een wingchair ben je namelijk vrij om elk stand te kiezen die het comfortabelst uitvalt.

Eventueel met een modern tintje

Naast de wingchair met een klassieke uitstraling, kan er ook gekozen worden voor eentje met een eigentijdse vormgeving. Apart zijn de modellen met een metalen frame en zijn de gebruikte stoffen voor de bekleding ook gericht op een modern interieur. Het duurzaam karakter blijft echter recht overeind en gaat zo een wingchair lang mee. Er is trouwens niet alleen in huis een rol weggelegd voor deze comfortabele klassieker, maar is het ook een blikvanger voor op kantoor of andere werkruimte waar de rust vanaf moet stralen. Ook hier geldt het dat er dankzij de ruime keuze geen eind is aan het aantal mogelijkheden om de stoel een passende plek te geven.