Koop vanaf nu al je lampen online

De aanschaf van een nieuwe lamp kan een lastig en langdurig proces zijn. Wat past in het interieur? Wat voor licht is gewenst in de desbetreffende ruimte? En natuurlijk speelt ook smaak een grote rol. Gelukkig is het heel makkelijk om de oriëntatie en de aankoop van lampen online te laten plaatsvinden. Op de website van Decofeelings zijn veel lampen te vinden, bovendien staat hier veel informatie bij en is de zoekfunctie op deze website erg gebruiksvriendelijk, waardoor lampen online uitzoeken erg makkelijk gemaakt wordt. De website biedt een breed assortiment waarbij al direct een onderscheid wordt gemaakt tussen de volgende lampen: vloerlamp, tafellamp, hanglamp, plafondlamp, buitenlamp en spots.

Vloerlamp

Vloerlampen worden, zoals de naam al doet vermoeden, geplaatst op de vloer. Een standaard vloerlamp is ongeveer 1,5 meter hoog met een lampenkap. Echter zijn ze in vele verschillende vormen, kleuren, maten en designs verkrijgbaar. Deze lamp kan ook verschillende vormen licht bieden. Zo zijn er vloerlampen welke zorgen voor sfeerverlichting. In een woonkamer zullen ze dan niet misstaan in een plekje bij de zithoek, zodat de rest van de lampen in de ruimte uit gezet kunnen worden en er een gemoedelijke sfeer achterblijft vanwege de vloerlamp. Echter zijn er ook vloerlampen welke in een leeshoek gezet kunnen worden en deze zullen dan wat feller licht richting beneden moeten geven. Het voordeel aan een vloerlamp is dat deze ten aller tijde verzet kan worden, indien een andere plek of ruimte meer licht nodig heeft.

Tafellamp

Een tafellamp kan qua uiterlijk gezien worden als het kleine broertje van de vloerlamp. Echter verschilt de functie enorm, Een tafellamp is een pure sfeermaker. Natuurlijk gaat het ook om het extra licht, maar werken, lezen of huiswerk maken is niet gemakkelijk met enkel licht van een tafellamp. Wel is deze lamp in vele verschillende kamers inzetbaar. In de badkamer, hal of donkere hoek in de woonkamer komt deze lamp goed tot zijn recht. Ook tafellampen zijn er in vele verschillende vormen. Voor ieder interieur is wel een passende tafellamp te vinden.

Hanglamp

De hanglamp is misschien wel de meest verkochte soort lamp welke het lastigste is om uit te zoeken. Deze lampen zijn namelijk vaak echt een blikvanger in de woonkamer, zeker wanneer deze geplaatst worden boven de eettafel. In dat geval zal er iedere avond gebruik van gemaakt worden en bovendien de aandacht trekken doordat het veel licht afgeeft wat naar beneden schijnt. Om er meer sfeer aan te geven kan hier heel goed gekozen worden voor een dimmer. Vooral bij een hanglamp boven de eettafel is het erg belangrijk dat deze goed bij het interieur past. Er gelukkig ook veel verschillende online lampen te vinden. Denk hierbij aan verschillende kleuren, maten en designs. In een strakke moderne woonkamer past nou eenmaal niet een industriële hanglamp net als dat een moderne hanglamp niet past binnen een landelijk interieur.

Plafondlamp

Iedere woning beschikt over meerdere ingebouwde lichtpunten. Op veel van deze plekken is het verstandig om voor een plafondlamp te kiezen. Waar een hanglamp direct naar beneden schijnt geeft een plafondlamp juist verspreid licht over de gehele ruimte. Hierdoor zijn hallen, slaapkamers en badkamers vaak meer geschikt voor een plafondlamp in plaatst van een hanglamp. Ook deze lampen zijn natuurlijk online te koop. Bedenk vooraf goed wat je in deze ruimte verlicht wilt hebben en wat minder van belang is. De lichtpunten zijn vaak midden in een ruimte geplaatst, waardoor een zacht licht al voldoende kan zijn. Een plafondlamp is vooral van praktische aard, maar desalniettemin is het verstandig om deze bij de rest van het interieur te laten passen.

Buitenlamp

De naam doet het natuurlijk al vermoeden; een buitenlamp is voor buiten. Wellicht niet het eerste waar men aan denkt bij een verbouwing of verhuizing, maar het is niet gek om hier al rekening mee te houden voordat de tuin aangelegd wordt. In dat geval kan er nog gegraven worden en kunnen de draden mooi weggewerkt worden, uiteindelijk is het dan mogelijk om na de aanleg van de tuin, de lichten aan te sluiten. Ook lampen zijn online te koop en kunnen de voor- en achtertuin helemaal af maken.

Spots

Spots zijn lampen welke één punt in een ruimte benadrukken. Dit kan erg handig zijn in een studeerkamer of in een leeshoek. Door het felle licht werkt dit heel praktisch, maar het kan ook gebruikt worden om een mooi kunstwerk of schilderij in een kamer extra te laten opvallen. Bij een vooraf goed uitgedacht en gevarieerd lichtplan kunnen spots een handig soort lamp zijn, mede doordat er lampen zijn waar meerdere spots aan verbonden zitten welke niet allemaal dezelfde kant op hoeven te schijnen. Hetgeen uitgelicht wordt bepaald men na het ophangen helemaal zelf.