Kosten van een gietvloer

kosten gietvloer

Als je een gietvloer wil aanbrengen moet je natuurlijk eerst bepalen welke vloer je wilt leggen. Iedere soort heeft zo zijn voordelen, maar in sommige situaties is een epoxy vloer misschien beter geschikt dan een PU vloer. Kom er dus eerst achter welke vloer je wil leggen en welke eigenschappen hij moet bezitten voor je kijkt naar de kosten van de gietvloer.

kosten gietvloer

Hoe wordt de prijs bepaald?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk hoeveel vierkante meter de vloer is. Een grotere vloer is natuurlijk duurder dan een kleinere. Hoe de vloer is afgewerkt heeft ook invloed op de prijs, moeten de vloeren van verschillende ruimtes bijvoorbeeld in elkaar over lopen? Het is ook mogelijk dat er bestaande vloer elementen zoals een vloerrooster in de vloer zit. Hier dienen wij rekening mee te houden. Voor het beste resultaat gaan we dus in overleg met de klant en bespreken we de wensen, het budget en de beste aanpak voor jouw vloer. Wij kunnen ook adviseren in de beste keuze voor het soort vloer. In een garage is het beter om een epoxy vloer te gieten dan een PU vloer. In een slaapkamer is het net andersom. Voor bedrijven kan het een goede keuze zijn om het kantoor met PU te gieten, en het magazijn met de hardere epoxyvloer.

Persoonlijke offerte

Als er eenmaal een plan van aanpak is voor de vloer maken we een offerte voor jouw specifieke situatie. Wij rekenen niet in vierkante meters, maar kijken naar de specifieke situatie en berekenen daar de kosten voor. Een complexe ruimte is moeilijker te gieten dan een vierkante ruimte van het zelfde oppervlak. Een goed resultaat is niet te calculeren met een prijs per vierkante meter. Met de offerte heb je een goed idee van wat de kosten gaan worden. De offerte is gebaseerd op dingen als oppervlak, afwerking en het soort vloer.