Lichtstraat zelfbouw, een fluitje van een cent

De producten van www.vlakkelichtkoepel.nl worden volledig gemonteerd geleverd en zijn daarom uitermate geschikt voor lichtstraat zelfbouw. Veel montagewerk komt er niet eens aan te pas. Een lichtkoepel voor lichtstraat zelfbouw verlaat de fabriek op een pallet, compleet met alle losse onderdelen die bij het plaatsen nodig zijn. Op de website van www.vlakkelichtkoepel.nl zijn diverse handleidingen en een instructiefilmpje over lichtstraat zelfbouw te zien. Moeilijk is dat niet. Het enige dat gedaan moet worden is vastschroeven en het dakleer op de juiste manier bevestigen. Het lastigste is het wellicht om de nieuwe lichtkoepel op het dak te tillen.

In de meeste situaties zal er geen sprake zijn van lichtstraat zelfbouw. Het plaatsen van een lichtkoepel of lichtstraat is vaak onderdeel van omvangrijkere werkzaamheden aan het dak. Dat wordt gedaan door een timmerman of een aannemer. Het is logisch dat je die ook verantwoordelijk maakt voor de nieuwe lichtstraat. Soms moet je als gebouweigenaar de lichtstraat wel zelf bestellen. Daarbij veroorzaakt het opgeven van de maten soms twijfels. Dat is niet nodig. In de montagehandleiding op www.vlakkelichtkoepels.nl staat goed uitgelegd welke afmetingen moeten worden doorgegeven. Je timmerman of aannemer kan je daarbij ook helpen.

Aandachtspunten bij lichtstraat zelfbouw

Wie toch gaat voor lichtstraat zelfbouw moet het instructiemateriaal op www.vlakkelichtkoepel.nl vooraf goed bestuderen. Zoals gezegd is lichtstraat zelfbouw niet moeilijk, maar als je het voor de eerste keer doet zijn er wat dingen waar je aan moet denken. Een voorbeeld van zo’n aandachtspunt is het bevestigen van het dakleer rondom de lichtkoepel. De constructie van de koepel is zo gemaakt, dat regenwater iets over de rand naar beneden druipt. Daardoor kan het niet tussen het dakleer en de koepel terecht komen. Door dit vooraf te bestuderen weet je hoe de constructie in elkaar hoort te zitten.