Maak van jouw oude kinderkamer de allerleukste ruimte van het huis

Lijst kopen

Iedereen heeft het wel een keer meegemaakt, maakt het op dit moment mee of gaat het nog meemaken. Het moment dat je als tiener nog in dezelfde kinderkamer ligt te slapen als toen je zes jaar oud was. Dit is natuurlijk helemaal niet gek, want je kunt niet van de ene op de andere dag een compleet andere kamer neerzetten op het moment dat je zestien jaar bent geworden. In de levensfase waarin je eindelijk door het leven gaat als tiener breng je natuurlijk meer tijd door op je kamer, dus mag die er best een beetje leuk uitzien! Kleine dingetjes als het ophangen van een leuke foto in een lijst 70×70 kan al het verschil maken.

Het begin

Het begin is vaak het moeilijkst. Je wil van die kinderkamer af maar weet niet waar je precies mee moet beginnen. De handigste tip is toch echt om alles weg te doen. Natuurlijk hoef je niet alles weg te gooien, je kunt het ook recyclen! Geef je oude, houten bed een likje verf en hij ziet eruit alsof die net uit een meubelzaak komt. Hang ook eens wat posterlijsten aan de muur, een superleuke persoonlijke toevoeging voor. De muur krijgt een ander kleurtje, spiegeltje ophangen, fotolijstjes aan de muur en daar heb je het al! Kies voor een slaapbank als je een wat kleinere ruimte in moet richten, dit is perfect voor wanneer je mensen over de vloer hebt.

Decoreren met een budget

Het vernieuwen van jouw slaapkamer kan best prijzig zijn, dit hoeft echter helemaal geen probleem te zijn. Veel dingen zijn zelf te maken. Denk bijvoorbeeld aan een trendy spiegel. Spiegels die tegenwoordig helemaal in zijn hebben grote bloemen of andere patronen op de spiegel zitten. Deze kun je eenvoudig zelf op de spiegel schilderen. Ook het kopen van nieuwe meubels hoeft niet zo duur te worden als je misschien denkt. Kijk bijvoorbeeld eens naar tweedehands meubelen. Vaak hebben mensen spullen liggen die nog compleet nieuw lijken, maak daar dus snel gebruik van!