Niet te missen interieur tips

Zwevende trap

Als het gaat om het ontwerpen van je huis om een thuis te creëren is er meer dan je alleen kan zien met het oog. Een kamer en alle elementen in harmonie samenbrengen en de functies transformeren om het functioneel maar stijlvol te maken is niet vaak een gemakkelijke taak

Maak het je eigen

Vergeet niet dat het je thuis is. Er zijn geen rechten of onrecht in interieurontwerp, iedereen heeft de potentie om zijn eigen huis te ontwerpen. Het is gewoon een kwestie van er oog voor krijgen. Vergeet niet dat je in controle bent, rekening houdend met de nieuwste trends is de moeite waard, maar altijd je eigen persoonlijke draai aan iets geven om het speciaal te maken is de juiste keuze. In je huis breng je het grootste deel van je tijd door, dus de ruimte moet je weerspiegelen.

Zoek ontwerp inspiratie en maak een moodboard

Transformeer je interieurs van moe naar een nieuw leven door inspirerende afbeeldingen te verzamelen uit tijdschriften, Instagram, Pinterest etc. Als je eenmaal een sterke collectie hebt, begin je de look te zien die je zou willen bereiken. Het creëren van een moodboard is een geweldige manier om je creativiteit te gebruiken om verborgen ontwerp inspiratie die je onbewust hebt gezien, los te laten.

Koop een groot schuim boord en pinnen van de lokale kunst of stationaire winkel en verzamel monsters, beelden, monsters van de stoffen, behang, meubels en vloeren die je zou willen gebruiken. Zo zie je hoe ze allemaal samen in de kamer zitten.Benadruk dat het is belangrijk om texturen toe te voegen door middel van vloeren, tapijten en stoffen zoals fluweel, wol en tweed. Plaats het moodboard in de kamer en leef er een tijdje mee.’

Analyse van de look

Verzamel stukken als je ze tegenkomt, op deze manier koop je dingen waar je verliefd op bent geworden, zoals die mooie binnendeur van staal of stalen deur. In plaats van genoegen te nemen met wat er beschikbaar is in bepaalde winkels of online op het moment dat je iets nodig hebt. Zo kun je tijd besteden aan het analyseren van de look en kleuren van je kamer met accessoires.