Nieuw huis met HSB wand

pexels-la-miko-3616740

Ik wil deze zomer verhuizen naar de binnenstad van Haarlem. Ik heb een heel mooi huis gezien, maar ik vind het moeilijk om een besluit te nemen. Er is niemand die met mij in het huis komt wonen, dus het is aan mij om te zorgen dat ik voor het huis betaal wat het waard is. Gelukkig heb ik wel vrienden en familie met wie ik erover kan sparren. Zij zijn echter ook niet bouwkundig onderlegd, dus ik word er niet veel wijzer van. Zo staat er bijvoorbeeld iets in het rapport over een zogenaamde HSB wand. Als ik op internet kijk zijn de verhalen over dit soort wanden erg positief, maar ik heb verder geen referentiemateriaal. Dat soort dingen maken het voor mij lastig om in te schatten hoeveel ik voor het huis wil betalen.

Eigenschappen van het huis

Het huis ligt middenin het centrum en heeft een oppervlakte van negentig vierkante meter. Het heeft twee slaapkamers, waarvan één duidelijk groter is dan de ander. Mocht ik in de toekomst een vrouw krijgen en eventueel een kind, dan is er genoeg ruimte voor ons alle drie. Er zit een nieuwe keuken in het huis en een prima badkamer. Ik overweeg om de badkamer nog te renoveren, want het is niet helemaal mijn stijl. Er zitten blauwgroene tegels op de muur en de meubels hebben gouden kleuraccenten. Ik heb me ingelezen over de gemiddelde prijs van een badkamerrenovatie. Deze ligt om en nabij op zesduizend euro, dus dat is een flinke investering. Onder het huis is een parkeergarage gebouwd waar iedereen uit de straat twee parkeerplekken toegewezen heeft gekregen. Zelf heb ik maar één auto, dus de andere kan door eventuele gasten worden gebruikt.

Advies gevraagd

Ik ben op zoek naar iemand die mij van advies kan voorzien. Ik weet bijna zeker dat ik het huis wil kopen, ik weet alleen niet wat het waard is. De prachtige ligging, het renoveren van de badkamer en de isolatie sterkte van een HSB wand zijn allemaal factoren die meewegen in mijn beslissing. Als ik er ben voel ik me thuis, dat heb ik niet snel in een woning. Daarom hoop ik dat iemand mij kan helpen om de waarde van dit huis juist in te schatten. Er is natuurlijk een bepaalde vraagprijs, maar in de huidige markt kan het zijn dat je moet overbieden. Het zou immers zonde zijn als ik te laag bied en het huis misloop!