Picknicktafel van hardhout, het natuurlijke alternatief

We willen allemaal spullen hebben die duurzaam en gerieflijk ogen, maar helaas voldoen niet veel artikelen aan deze hoge eisen. Sommige houten tafels zijn niet goed afgewerkt waardoor het blad grof aanvoelt. Ook is de kwaliteit van het hout van groot belang voor de duurzaamheid. Een picknicktafel van hardhout kan dan precies zijn waar u naar op zoek bent. Iedereen vind het wel leuk om een dag in de zomer gezellig buiten te picknicken met familie of vrienden. Een picknicktafel kan makkelijk in de tuin worden neergezet en het geeft deze direct een veel vrolijker en natuurlijk aanzien. Een picknicktafel van hardhout zal zeer lang meegaan en is dus niet gauw aan vervanging toe.

Voordelen picknicktafel hardhout

Om het gevaar van splinters te elimineren is er plat geschaafd hout geselecteerd om picknicktafels van hardhout te produceren. Een bijkomend voordeel van deze picknicktafels is dat ze bestendig zijn tegen de weersinvloeden en dat is nogal handig omdat ze veel in de buitenlucht worden gebruikt. Net als met alle andere dingen heeft ook een picknicktafel van hardhout onderhoud nodig. U kunt dit doen door het zo af en toe te voorzien van een laagje bangkirai olie. Er kunnen ongeveer tien mensen gezellig samen plaatsnemen aan een grote picknicktafel, maar er zijn ook kleinere picknicktafels die ideaal zijn voor kleinere gezinnen of een koppel.

Een hardhouten picknicktafel of toch niet?

Zoals eerder is besproken is een picknicktafel van hardhout beter dan picknicktafels die niet van hardhout gemaakt zijn. Daarnaast zijn er ook ronde picknicktafels, dit is erg fijn omdat niet een ieder een fan is van de standaard rechthoekige picknicktafels. Hardhout is heel sterk en komt van loofbomen die groeien in het tropisch regenwoud. De picknicktafels die van dit materiaal gemaakt worden kunnen dan ook ongeveer twee decennia meegaan. Hiermee bespaart u dus op de lange duur ook een aardig centje. Hoewel picknicktafels die van ander materiaal gemaakt zijn doorgaans goedkoper zijn, gaan ze niet zo lang mee. U zult dus genoodzaakt zijn om gedurende een periode van twintig jaar vaker geld uit te geven aan een nieuwe picknicktafel.