Prachtige antieke kasten voor in uw keuken

U bent op zoek naar een prachtig nieuwe (of oude) kast voor in uw keuken. Heeft u wel eens nagedacht over een buffetkast antiek? U hoeft niet naar de Ikea, de woonboulevard of online een nieuwe kast aan te schaffen. Wanneer u iets unieks wilt aanschaffen, kunt u eens een kijkje nemen in de categorie ‘buffetkast antiek’. U zult versteld staan welke prachtige meubelstukken er zijn. En wellicht ook niet geheel onbelangrijk: voor welke prijs deze worden aangeboden. U koopt een prachtig meubelstuk voor wellicht dezelfde prijs als een geheel nieuwe kast. Maar u moet natuurlijk wel even goed opletten welke kast u aanschaft en in welke staat deze zich bevindt.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van antieke meubelen

Het aanschaffen van een antiek meubelstuk zit iets anders in elkaar dan het aanschaffen van een nieuw meubelstuk. Wanner u bij de aanschaf van een nieuw meubelstuk niet hoeft te letten op bijvoorbeeld eventueel beschadigingen, kan het zijn dat een antiek meubelstuk niet in volledige tip top staat is. Dat is natuurlijk niet zo heel gek. Om het predicaat ‘antiek’ te krijgen, dient een meubelstuk minimaal 100 jaar oud te zijn. Dit betekent dat het meubelstuk al minimaal 100 jaar gebruikt is. Dit kan voor de nodige slijtage zorgen.

Koop antieke meubelen bij een erkende antiekhandelaar

Antiekhandelaars hebben vaak een eigen werkplaats. In deze werkplaats worden antieke meubelen onder handel genomen. Het kan zijn dat het hout een nieuw beschermlaagje nodig heeft. Dit wordt gedaan door middel van een nieuwe waslaag. Dit zorgt ervoor dat invloeden van buitenaf minder invloed kunnen hebben op uw meubelen. Ook kan het zijn dat er beestjes in het hout hebben genesteld. Denk aan houtworm. Dit is veel voorkomend bij antieke meubelen, maar gelukkig goed en eenvoudig op te lossen.