Schaduw Tuin Design Tips

Metalura

Leer de ontwerptips die een verwaarloosde, overwoekerde tuin kunnen omgetoverd tot een gastvrije schaduwtuin en een rustig uitje. Ga voor meer informatie naar Rainbow Collection.

Voeg steen, water en schaduw toe

Een van de grote dingen over schaduw is dat het je koel houdt, zelfs op warme dagen. Het geluid van stromend water en koele stenen straatstenen om op te lopen draagt bij aan het koele en ontspannende gevoel van deze rustige schaduwtuin.

Een kleine beek slingert door de tuin naar een vijver lager langs de helling. Om water te besparen, is het dan gerecirculeerd terug de helling naar een vijver boven de waterval. Als je geen ruimte voor een grote waterpartij hebt, werkt een kleine vijver of container met een fontein net zo goed. Bovendien zal je versteld staan van de vogels die massaal naar bewegend water komen, zowel in de zomer als in de winter.

Schaduw kan op verschillende manieren toegevoegd worden, naast bomen kunnen ook parasols en knikarmschermen schaduw geven.

De kleurrijke installaties van planten

Grote groepen planten zijn geweldig in een grote schaduw tuin, omdat het een vet effect geeft. Astilbes (Astilbe spp. en hybriden), worden geplant in bosjes van drie tot vijf elk in de tuin. Als er slechts een plant hier en daar gepositioneerd zouden zelfs deze heldere pluimen verdwalen in het uitzicht. Een ander groot ding over tuinieren in de schaduw – bloemen verwelken minder snel als er geen strenge zon op hen staat.

De meeste planten zijn laag, vooral in het centrumgebied. Tuurlijk, er zijn grote bomen, maar door het houden van de struiken en vaste planten kort, heb je veel onbelemmerd uitzicht op de hele ruimte. Als je ooit een bos hebt bezocht, zul je merken dat je tuin een vergelijkbaar gevoel kan geven, zelfs als het door de mens is gemaakt.