Slaapkamer in barok stijl

barok

De barok stijl doet mensen vaak denken aan een prachtig paleis. En om eerlijk te zijn is dat het ook wel een beetje. Door de details in de prints en de vormen die terugkeren, wordt er veel luxe uitgestraald. Het is een prachtige stijl om te verwerken in de slaapkamer, omdat ook de kleurstelling een rustige en warme uitstraling biedt. Hoe je dit in je slaapkamer creëert, leggen wij uit!

Overweging in print

De barokstijl kun je zo druk maken als je zelf wilt. De barok stijl kenmerkt zich door parels in combinatie met kronkelende vormen. De slaapkamer is een plek waar je tot rust zou moeten komen en waarbij te veel drukke printjes een negatieve werking kunnen hebben op je slaapritme. Wanneer je ervoor kiest om een barokstijl behang te nemen, raden wij je aan om de rest van de slaapkamer niet te voorzien van deze drukke print. 

Warm en luxueus

Wanneer we echt terug gaan kijken in de tijd, wordt er vooral de combinatie van goud en beige gebruikt. Momenteel is de barokstijl wat donkerder en wordt vooral de combinatie van goud en bruin gebruikt. Dit zijn perfecte kleuren om warmte te creëren en luxe uit te stralen. 

Meubels

Het bed moet in de barokstijl natuurlijk groot zijn. Het hoofdbord van het bed moet het liefst voorzien van knopen in een goud jasje. Daarnaast zijn andere grote meubels zoals een schuifwandkast van Hubo Kampen perfect om te plaatsen. Hiermee kunnen kleren opgeborgen worden en behoudt je de luxe van de slaapkamer. Vergeet daarnaast ook niet om een kroonluchter op te hangen die de slaapkamer helemaal af maken.