Steen en hout naar binnen halen

natuurlijk interieur

In je huis dicht bij de natuur blijven

Ben je in je huis toe aan een echte verandering door je interieur een nieuw look te geven? Dan hopen wij dat jij ook het type bent dat graag de natuur een beetje wil integreren in huis. Want natuurlijke materialen in huis behoren momenteel wel tot de meest recente trend. Zo kun je denken aan houten vloeren en natuurstenen wandbekleding. Mensen hebben in deze onrustige en verwarrende tijden behoefte aan een gezellige, warme uitstraling in huis. Vooral de muren en vloeren zijn zeer sfeerbepalend in je woning. Het gebruik van natuurlijke materialen geeft rust in huis en geeft je een veilig en warm gevoel. We vertellen er hieronder meer over.

De natuur past overal in huis

Heb je van oorsprong een stoere, landelijke, klassieke of moderne strakke stijl? Dan hebben we nieuws voor je: natuurlijke materialen passen altijd en overal in ieder interieur. Voor een landelijk interieur zijn pebbles op de muur of op de vloer heel geschikt. Ben jij het stoere type? Dan past wall cladding echt bij jou! Hout is ook echt stoer, maar heeft ook een zachte en warme kant. Zo is er voor elk wat wils verkrijgbaar. Maar let wel dat natuurlijke materialen gebruiken in den beginne goed is voor onze planeet. Neemt niet weg dat ze wel duurzaam zijn. Kies bij hout in huis dus altijd voor FSC gekeurd hout of gerecycled steigerhout.

De natuur over de vloer halen

Zoals gezegd, is de vloer altijd een grote sfeerbepaler in huis. De vloer geeft meestal wel aan welk interieur je in een huis mag verwachten. Natuurlijke materialen die voor een vloer gebruikt worden zijn vaak hout, natuursteen en/of beton. Zeker beton is een goede keuze voor zowel de moderne als de stoere types. Een betonvloer kun je goed combineren met een accentmuur met daarop een natuurstenen wandbekleding. Hout straalt kalmte, rust en warmte uit. Daar kun je eigenlijk alle kanten mee op. Zo creëer je met een donkere houten vloer een zeer rustiek interieur, terwijl je met een lichte houtsoort juist een open en rustige uitstraling hebt.

Buiten naar binnen halen

Samenvattend kunnen we zeggen dat je met hout en steen een prachtige natuurlijke look krijgt in huis die bij elke stijl of smaak past. De rust van de natuur haal je zo dus eenvoudig in huis. Zeker als je die natuurlijke look doortrekt in de rest van je interieur. Kijk eens rond op internet en doe lekker veel inspiratie op voor een natuurlijk interieur. Heb je vragen over het aanbrengen van hout en steen in je woning? Neem dan gerust contact met ons op.