Tips om de ramen te zemen

Het zemen van de ramen is in principe geen hele moeilijke klus. Maar toch kunnen er soms vervelende strepen op de ramen ontstaan. Om de ramen feilloos te kunnen zemen hebben deze glazenwasser Zwolle en deze glazenwasser Amersfoort de beste tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Tip 1: Zeem van boven naar beneden

Als je echt streeploos wilt zemen is het een goed idee om van boven naar beneden te zemen. Zo voorkom je dat de vieze druppels naar beneden glijden en op de plekken die net zijn schoongemaakt terechtkomen. 

Tip 2: Gebruik een trekker

Het is bijna magisch welk effect een trekker op een raam heeft. Het is natuurlijk geen trekker zoals er op de weg rijdt, maar een stok met een laag rubber erop. Met een trekker aan een hoge stok kun je eenvoudig in ieder nare hoekje komen.

Tip 3: Wassen op een bewolkte dag

Door te wassen op een droge dag kun je beter de ramen schoon krijgen. Als de zon namelijk precies op het raam schijnt, zullen de ramen al vies opgedroogd zijn voordat je er met de trekker overheen kon gaan. De oplossing is dus om te zemen op een droge dag.

Tip 4: Vermijd hout

Probeer ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk water en schoonmaakmiddel op het houtwerk komt. Water en vooral schoonmaakmiddel is enorm slecht voor de kwaliteit van het hout. 

Tip 5: Glansspoelmiddel

Heb je nog een beetje glansspoelmiddel in de lade liggen? Giet dit dan bij het schoonmaakmiddel in en de ramen zullen weer gaan stralen.