Tips voor een houten vloer

Ben jij aan het nadenken over het aanschaffen van een houten vloer Apeldoorn? Dan komen daar natuurlijk een aantal dingen bij kijken. Allereerst heb je een vloer nodig. Waar ga je die kopen en wanneer weet je wanneer de vloer goed is? Wil je alles weten over een houten vloer Deventer? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Lak of olie

Om je houten vloer een lange levensduur mee te geven is het een goed idee om deze te behandelen met een lak of met een olie. Het is op deze manier dus een ideale manier om de vloer duurzamer te maken. Duurzaamheid is natuurlijk enorm belangrijk, dus behandel je vloer snel met een lak of olie. Pas wel op, de lak of olie zak het hout wel een andere kleur geven. 

Tip 2: Garantie

Het lijkt vanzelfsprekend te zijn om overal garantie op te krijgen, maar dat is het niet. Niet op iedere houten vloer zit namelijk een garantie. Het is bijvoorbeeld een slim idee om de vloer te kopen bij een bedrijf dat bij het CBW is aangesloten. Hierdoor moet het bedrijf wel een bepaalde garantie geven op jouw vloer.

Tip 3: Ventilatie

Hout kan gaan rotten, dat weten we allemaal. De kans dat jouw nieuwe houten vloer op den duur zal gaan rotten is daarom ook altijd aanwezig. Gelukkig kun je er veel aan doen om de vloer in een goede staat te houden. Zo kun je het rotten voorkomen door de ruimte met de houten vloer goed te ventileren. Hierdoor krijgt vocht een kleinere kans om in het hout te gaan zitten en zal het rottingsproces worden voorkomen.