Tips voor een lichter huis

Het is fijn om veel licht in huis te hebben. Vooral nu de donkere wintermaanden weer in aantocht zijn wil je natuurlijk het liefst ieder klein straaltje licht je huis binnen krijgen. Het is in de praktijk vaak moeilijk om dat te realiseren. Toch is het niet onmogelijk. Wil je weten hoe je een lichter huis kunt creëren? Lees dan snel verder naar de onderstaande tips!

Tip 1: Meer ramen

De eerste tip voor een lichter huis is natuurlijk om er meer ramen in te plaatsen. Het is bijvoorbeeld op de eerste verdieping een goed idee om een dakkapel serre van bijvoorbeeld Dakkapellen Modulair aan het huis vast te maken. Op deze manier kun je op een eenvoudige en effectieve manier ineens een stuk meer daglicht toevoegen aan het huis. 

Tip 2: Interieur

De tweede tip is om een mooi interieur toe te voegen aan het huis. Een mooi en vooral ook licht interieur. Door de lichte kleuren lijkt het huis direct een stuk lichter. Een Scandinavisch interieur kan hier bijvoorbeeld erg goed bij. Hier worden veel lichte kleuren gebruikt op zowel de muren, de vloer en de meubels.

Tip 3: Raambekleding

De derde en laatste tip gaat over het type raambekleding. Het type raambekleding dat je hebt is namelijk van grote invloed op de hoeveelheid licht in huis. Donkere en lichtwerende gordijnen halen de hoeveelheid zonlicht in huis natuurlijk snel weg. Je wilt zoveel mogelijk licht naar binnen hebben, dus het is een goed idee om lichte en vooral lichtdoorlatende gordijnen voor de ramen te hangen.