Tricel

Tricel

5 redenen om van ecologische schoonmaakmiddelen gebruik te maken

Iedereen maakt in huis wel gebruik van één of meerdere schoonmaakmiddelen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om handzeep, douchegel en shampoo, maar ook om afwasmiddel, vaatwastabletten en wasmiddel voor in de wasmachine. Wellicht is het, als je weer eens nieuwe schoonmaakmiddel gaat kopen, dan verleidelijk om in een reguliere supermarkt voor de meest goedkope opties te kiezen. Hoe begrijpelijk dat ook is, echt verstandig is deze keuze vaak niet. Deze reguliere schoonmaakmiddelen hebben namelijk diverse nadelen in vergelijking bij met name ecologische schoonmaakmiddelen zoals van het merk Tricel. In het restant van dit artikel lees je om welke redenen het aan te raden is voortaan van ecologische schoonmaakmiddelen gebruik te maken.

Tricel

Beter voor de gezondheid

Het belangrijkste voordeel van ecologische schoonmaakmiddelen van bijvoorbeeld Tricel is dat deze beter zijn voor de gezondheid van jou en je huisgenoten. Dit omdat middelen met een ecologische signatuur simpelweg geen gezondheidsschade opleveren. Dit in tegenstelling tot de vaak veel goedkopere schoonmaakmiddelen. Daar zitten doorgaans verschillende chemische stoffen in die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het gaat hierbij om stoffen die schade veroorzaken doordat je ze inademt of aanraakt met de huid.

Betere wasresultaten

Goedkoop is vaak duurkoop en dat blijkt ook in het geval van schoonmaakmiddelen zo te zijn. Goedkope en kwalitatief middelmatige schoonmaakmiddelen zorgen er namelijk onvoldoende voor dat met name je kleding echt schoon wordt. Zo blijven vlekken in je kleding lang zitten en krijg je die er op een gegeven moment helemaal niet meer uit. Die kleding is dan mogelijk niet meer bruikbaar. Met ecologische schoonmaakmiddelen van Tricel heb je dit probleem niet.

Geurloos

Ecologische schoonmaakmiddelen bevatten geen chemische stoffen en parfum. Mede als gevolg daarvan komt van kleding of andere producten die je met deze schoonmaakmiddelen reinigt geen geur af. De meeste mensen geven daar ook de voorkeur aan.

Ook voor woningen zonder aansluiting op riolering

Sommige woningen zijn niet aansloten op de riolering. Als je in zo’n huis woont of op vakantie bent, dan brengt dat extra uitdagingen mee op het gebied van onder meer je kleren wassen. Welnu, als je dan gebruik maakt van ecologische schoonmaakmiddelen, dan vallen de problemen wat dit betreft alleszins mee. Je kunt deze middelen namelijk gewoon veilig in je septic tank gebruiken.

Geen gevaar voor huisdieren

Tenslotte, maar zeker niet in de laatste plaats, voorkom je door gebruik te maken van ecologische schoonmaakmiddelen dat er in of rond je huis soms gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Dit geldt met name voor wanneer je huisdieren in je woning rond hebt lopen. Deze huisdieren zouden namelijk nogal eens interesse kunnen tonen in de emmer met sop die je gebruikt bij bijvoorbeeld een schoonmaaksessie in de keuken. Als deze sop dan gemaakt is met schoonmaakmiddelen met chemische componenten en je huisdier drinkt wat van deze sop, dan kan dat schadelijke gevolgen voor de gezondheid van je huisdier hebben. Bij sop die gemaakt is van ecologische schoonmaakmiddelen valt deze schade alleszins mee of blijft deze zelfs in het geheel achterwege.