Uw tuin kindvriendelijk inrichten: 4 tips!

kunstgras kopen

Vierkante ogen krijgen ze ervan: hele dagen naar een scherm staren. Buitenspelen is voor veel kinderen in de huidige tijd niet meer gewoon. En dat terwijl we toch allemaal opgroeiden met het idee dat buitenspelen het mooiste is dat er bestaat. Onderzoek wijst uit dat een gebrek aan tijd in de buitenlucht op diverse manieren schadelijke gevolgen heeft. Hoog tijd dus om je kinderen naar buiten te sturen! Daarom geven we je in dit artikel X tips voor een kindvriendelijke tuin, waar je koters heerlijk kunnen ravotten.

Kunstgras als een speelkleed in de buitenlucht

Waar je als ouder natuurlijk niet op zit te wachten is dat je je kinderen dagelijks drie keer schone kleren moet aantrekken. Een grasveld is dan misschien niet de ideale plek om te spelen. En de hele tuin betegelen nodigt natuurlijk ook niet echt uit om lekker te kruipen of tikkertje te spelen. De oplossing? Kunstgras! Tegenwoordig worden er kunstgrasmatten ontworpen die haast niet meer van echt te onderscheiden zijn. Niet qua uitstraling en niet qua zachtheid. Ideaal om kinderen op te laten spelen en het scheelt jou ook nog eens een hoop onderhoud aan je tuin! Voordelig kunstgras kopen doe je bijvoorbeeld bij Kunstgras Outlet.

Laat je informeren over planten

Alléén maar kunstgras is natuurlijk wel erg kaal. Je kunt prima aan de zijkanten een paar mooie borders maken met planten. Alleen is het, zeker met jonge kinderen, dan wel belangrijk dat je weet wat voor planten je hebt staan. Kinderen zijn immers geneigd alles wat los zit of los kan raken in de mond te stoppen. Dan wil je niet dat je, zonder het te weten, een paar giftige planten in je tuin hebt staan. Laat je hierover dus goed voorlichten door een expert.

Laat dieren in de tuin lopen

Als kinderen ergens gevoelig zijn is het wel voor huisdieren. Dus heb je een konijn of cavia dit normaal gesproken in een hok binnen zit? Maak dan eenvoudig met gaas en ren en laat het diertje lekker in de tuin lopen! Wel oppassen met kunstgras natuurlijk, zodat ze het plastic niet opeten. Maar verder kun je er gegarandeerd van op aan dat je kinderen het prachtig vinden om buiten te spelen met hun lievelingsbeestje.

Zorg voor voldoende schaduw

Buitenspelen is natuurlijk vooral leuk wanneer het lekker weer is. De zon lokt iedereen naar buiten, zowel jong als oud. Maar wanneer het té warm is en de zon té fel schijnt, moet je toch echt oppassen. Voor je het weet heeft je kind een zonnesteek opgelopen en dat is echt ontzettend sneu. Bomen, zonneschermen en schaduwdoeken kunnen voldoende schaduwplekken in de tuin creëren. Of bouw een mooie overkapping!