Verhuistips voor kleine spulletjes

Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf Amsterdam wordt het verplaatsen van je meubels en spullen helemaal voor je geregeld. Verhuisbedrijven zoals Studentverhuisservice zorgen ervoor dat je meubels en je spullen veilig bij je nieuwe huis aankomen. Echter moeten je eigen spullen, zoals boeken, dekens en dat soort dingen, zelf worden ingepakt in verhuisdozen.

Het is altijd van belang dat je verhuisdozen zo vol mogelijk maakt. Sommige soorten verhuisdozen kunnen namelijk gaan inzakken wanneer ze niet helemaal vol zijn en je ze gaat stapelen. Dit komt vooral door het verschil in kwaliteit tussen verschillende soorten verhuisdozen. Daarom is het altijd handig om je verhuisdozen zo vol mogelijk te maken, ook als het gaat om kleine voorwerpen. Gelukkig zijn er een aantal tips waar je aan kunt denken bij het inpakken van kleine spullen.

Boeken en dekens

Boeken kunnen een doos al snel heel erg zwaar maken. Daarom is het handig om verhuisdozen met boeken tot de helft te vullen met boeken, zodat de doos niet te zwaar wordt en het begint te scheuren bij de handvatten zodra je hem optilt. De verhuisdoos kun je daarna nog verder opvullen met lichtere voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een kussen, handdoek of een deken.

Bestek, glas en servies

Het beste wat je kunt doen is de bestekbak met inhoud en al uit oppakken en in een doos plaatsen. Zet er dan iets bovenop, zodat het bestek tijdens de verhuizing ook in de bak blijft zitten. Als de bestekbak niet kan worden verwijderd of niet in de doos past, is het handig om het bestek op te rollen in inpakpapier.

Glaswerk, kopjes, borden en ander servies kun je het best in papier wikkelen en rechtop staand in de doos neerzetten. Zet de borden verticaal rechtop zodat ze niet breken.

Schroeven

Als laatste de reserve schroefjes van meubels en andere apparaten. Als je geen kleine plastic zakjes hebt om ze in te bewaren, dan kun je plakband of duct tape gebruiken om ze aan de bijbehorende meubels vast te plakken.