Verschillende soorten kledinghangers.

kosten gietvloer

Kledinghangers zijn er in alle soorten en maten. Gelukkig maar, want kleding is er natuurlijk ook in alle soorten en maten. Maar welke soorten kledinghangers zijn er nou eigenlijk precies en welke gebruik je het beste waarvoor?

Allereerst heb je natuurlijk kledinghangers in allerlei verschillende soorten materialen. Hout, plastic, kunststof, roestvrijstaal, metaal of bedekt met stof zoals velours of satijn. Dan hebben we nog tal van soorten in verschillende vormen. De bekendste is waarschijnlijk toch wel de plastic of houten variant, vaak in een omgekeerde V en ideaal om kleding aan op te hangen.

De houten variant kan vanzelfsprekend iets meer gewicht dragen dan de plastic variant en geniet daarom vaak de voorkeur. Ook de broekhangers zijn erg handig. Dit is de vaak rechte variant met 2 clipjes aan beide uiteinden waaraan je een broek kunt vast hangen. Wil je echt ruimte besparen in je garderoberek, dan is een combinatie tussen deze twee beide varianten misschien wel de beste oplossing. Vaak zijn deze gemaakt van hout en vanwege de omgekeerde V-vorm en de broekhanger tussen beide uiteinden, is deze hanger zeer geschikt om én een kledingstuk aan op te hangen én er ook nog een broek aan te hangen. Ideaal dus voor personen die liever zo veel mogelijk kleding ophangen in plaats van opvouwen en op stapeltjes wegleggen. Ook in winkels worden veel kledinghangers opgehangen aan de kledingrekken die daar staan.

Ken je dat gevoel als je iets op wilt hangen over een kledinghanger en het kledingstuk glijd continu van de hanger af? Dit tafereel zorgt voor veel frustratie in menig kledingkast. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een zo breed mogelijke hanger of om een hanger uit te kiezen waarbij aan beide uiteinden een kleine inkeping is gemaakt. Hier kun je dan precies de lusjes van het kledingstuk in hangen om te voorkomen dat het kledingstuk er keer op keer afglijdt. Heeft het kledingstuk niet van die handige lusjes? Dan is het toch echt het handigst om voor een brede kledinghanger te gaan. Ook kun je dit in dit geval kiezen voor een stoffen kledinghanger (stof op stof glijdt nou eenmaal minder) of een speciale antisliphanger.